Κορονοϊός: Η ανακοίνωση της εταιρείας για τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού στο κρουαζιερόπλοιο «MEIN SHIFF 6» της ναυτιλιακής εταιρείας TUI, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία επεσήμανε ότι κανένα από τα μέλη που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό δεν παρουσίασε κάποιο σύμπτωμα, αναμένεται να επαναληφθούν τα τεστ και η εταιρεία ακολουθεί όλες τις διαδικασίες όπως προβλέπονται.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Στο πλαίσιο του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της TUI Cruises, στο οποίο προβλέπεται η διενέργεια τακτικών δειγματοληπτικών ελέγχων COVID-19 στο πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου, εντοπίστηκαν σήμερα, Δευτέρα 28/09, δώδεκα μέλη του πληρώματος του πλοίου «Mein Schiff 6» θετικοί στον ιό.

Κανένα από τα δώδεκα μέλη του πληρώματος δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα. Στα δώδεκα άτομα πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στο πλοίο επαναληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντισωμάτων. Τα πρώτα έξι αποτελέσματα αποδείχθηκαν αρνητικά (28/09, 4:30 μ.μ.). Τα υπόλοιπα έξι αναμένονται μέχρι αύριο το πρωί. Επιπλέον, θα διενεργηθούν έλεγχοι και στα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

Ως καθαρά προληπτικό μέτρο και σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες λειτουργίας που ισχύουν για τα κρουαζιερόπλοια, όπως αυτές συμφωνήθηκαν με τις ελληνικές αρχές, τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου.

Η ΤUI Cruises έχει προετοιμαστεί πολύ προσεκτικά για την ασφαλή επανέναρξη των κρουαζιέρων, ενώ όλες οι διαδικασίες έχουν προσδιοριστεί σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές. Έχουν ληφθεί μέτρα πρόληψης πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα υγιεινής και κανόνες απόστασης στο πλοίο.

Η TUI Cruises διαθέτει σύστημα διαδικασιών διαχείρισης κρούσματος COVID-19 στο πλοίο, το οποίο τίθεται σε ισχύ. Το πλοίο κατευθύνεται στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η TUI Cruises βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές. Χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ