Κορονοϊός: Γονείς κρατούν 34 παιδιά εκτός σχολείων στη Λάρισα

Συνολικά 34 παιδιά μένουν εκτός σχολείων, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λάρισα, επειδή οι γονείς τους αρνούνται να υποβληθούν στα προβλεπόμενα τεστ για τον κορονοϊό και να φορούν μάσκα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Πρόκειται για 24 μαθητές δημοτικών και 10 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων στην περιοχή.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαποστόλου, πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Α/βάθμιας εκπαίδευσης νομού Λάρισας, “… 24 παιδιά στην περιοχή βρίσκονται εκτός του φυσικού τους χώρου, γιατί οι γονείς τους δεν αποδέχονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την φοίτηση των μαθητών στο σχολείο, δηλαδή τη χρήση μάσκας και τη διενέργεια δύο self test την εβδομάδα. Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων κάνουν κάθε προσπάθεια να πείσουν τους γονείς να αναθεωρήσουν την στάση τους αφενός γιατί η φοίτηση είναι υποχρεωτική, αλλά αφετέρου για ψυχολογικούς, εκπαιδευτικούς και συναισθηματικούς λόγους οι μαθητές πρέπει να βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες. Δεν πρέπει ούτε ένας μαθητής να βρίσκεται εκτός της σχολικής αίθουσας”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “το υπουργείο Παιδείας έχει κάνει καταγραφή αυτών των μαθητών που δεν βρίσκονται στις αίθουσες για τους παραπάνω λόγους. Εμείς από τη δική μας πλευρά, προσπαθούμε με το διάλογο και χωρίς αντιπαλότητα να μεταπείσουν τους γονείς…”.

Προειδοποίησε πως από τη στιγμή που συνεχίζεται φέτος η δια ζώσης διδασκαλία, όσοι μαθητές συνεχίζουν να λείπουν, θα αναγκαστούν να επαναλάβουν την τάξη, ενώ ζήτησε να προσληφθούν περισσότεροι εκπαιδευτικού για να μικρύνουν τα τμήματα των σχολείων με πάνω από 25 μαθητές, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κόπτσης: Προς αλλαγή το ισχύον νομικό πλαίσιο

Στην ΕΡΤ μίλησε και ο Αλέξανδρος Κόπτσης, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας.

Όπως είπε, όταν δεν τηρείται το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων, το οποίο περιλαμβάνει τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού, τα παιδιά που απουσιάζουν χρεώνονται αδικαιολόγητες απουσίες. Το κανονιστικό πλαίσιο προβλέπει πως οι διευθυντές των σχολικών μονάδων οφείλουν να ενημερώσουν τους γονείς πως είναι υποχρεωμένοι να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. “Εάν από εκεί και πέρα δεν συμμορφωθούν οι γονείς και συνεχίζουν παρατεταμένα να απουσιάζουν οι μαθητές, εκεί πια επεμβαίνει η Δικαιοσύνη”, είπε και ανέφερε ότι το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπ. Δικαιοσύνης, σκοπεύουν να αλλάξουν το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία, ο κ. Κόπτσης εκτίμησε ότι είναι πολύ μικρή. “Μόλις 8 τμήματα σε σύνολο περίπου 80.000″, είπε και ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί κατά 84% και μαζί με τους νοσήσαντες, το ποσοστό ανοσίας ξεπερνά το 90%. Τόνισε, επίσης, ότι έχει εμβολιαστεί το 43-44% των μαθητών 14 ως 17 ετών. “Υπάρχει βέβαια μία αυξητική τάση των μαθητών την τελευταία εβδομάδα, αντίστοιχη της κοινωνίας”, συμπλήρωσε ο ίδιος. Υπογράμμισε, τέλος, ότι τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοικτά, εφαρμόζουμε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους οποίους ευχαριστούμε. τόσο οι δάσκαλοι και καθηγητές, όσο και τα παιδιά, τηρούν τα μέτρα προστασίας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ