Κορονοϊός: Έρχονται τα πρώτα προνόμια για τους εμβολιασμένους – Τι εξετάζει η κυβέρνηση – ΒΙΝΤΕΟ

Αντίστροφα, μετρά πλέον ο χρόνος, για τις ανακοινώσεις σχετικά με τα προνόμια που θα έχουν οι πλήρως εμβολιασμένους στη χώρα μας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά λίγη υπομονή ακόμα. Σύμφωνα με όσα όπως αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΝΤ1, η κυβέρνηση αναμένεται να φέρει πιο γρήγορα τις διευκολύνσεις για τους πλήρως εμβολιασμένους.

“Λίγη υπομονή μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Από τη στιγμή που έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο πια που με μεγάλη προθυμία αυτοί που θέλουν να εμβολιαστούν, εμβολιάζονται, είναι βέβαιον ότι πρέπει να σκεφτούμε πιο έξυπνα, πιο δημιουργικά πώς θα προσεγγίσουμε συμπολίτες μας οι οποίοι μπορεί να μην έχουν πάρει ακόμα αυτή την απόφαση” ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση έχει πάνω στο τραπέζι δύο δεδομένα, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1. Το πρώτο είναι ότι δεν πρέπει να ξαναγίνει lockdown, δηλαδή να παραλύσουν ή να σταματούν οικονομικές δραστηριότητες και το δεύτερο ότι πρέπει να “δουλέψει” φέτος το καλοκαίρι ο τουρισμός με καλύτερους όρους και καλύτερες προϋποθέσεις από το 2020.

Μοναδικό λοιπόν όπλο είναι ο εμβολιασμός. Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση επιταχύνει τη συζήτηση για τις διευκολύνσεις που θα απολαμβάνουν οι πλήρως εμβολιασμένοι για να μπορέσει γρήγορα να χτίσει ένα επαρκές τείχος ανοσίας. Αυτή τη στιγμή το 39,4% του πληθυσμού έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Την επομένη εβδομάδα, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει “προνόμια”, προκειμένου οι δύσπιστοι αλλά και όσοι αμελούν τον εμβολιασμό τους, να καταλάβουν ότι οι εμβολιασμένοι θα διευκολύνονται στην καθημερινότητά τους, καθώς θα αποτινάσσουν από πάνω τους όλες τις δεσμεύσεις και τους περιορισμούς που έχει επιβάλει η πανδημία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στους κλειστούς δημόσιους χώρους (χωρίς μάσκα), θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα χωρίς να προσκομίζουν κάποιο τεστ, και θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε θέατρα, σινεμά, ακροάματα και γενικότερα στους χώρους ψυχαγωγίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ