Κορονοϊός: Εφιαλτική εκτίμηση Θωμαΐδη για 10.000 κρούσματα

Ο κορονοϊός καλπάζει και τη Δευτέρα υπήρξε «μαύρο» ρεκόρ με 5.449 κρούσματα. Σε μια εφιαλτική εκτίμηση προχώρησε ο Νίκος Θωμαΐδης.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση χωρίς να ληφθούν κάποια μέτρα, τα κρούσματα θα εκτιναχθούν και θα φτάσουν σε πολύ μεγάλα επίπεδα. Μπορεί να… χτυπήσουν και τα 10.000».

Όπως είπε ο κ. Θωμαΐδης, «οι μετρήσεις στα λύματα της Αττικής έδειχναν μια σταδιακή αύξηση και αυτή τη στιγμή έχει διπλασιαστεί το ιικό φορτίο σε σχέση με το τέλος Σεπτεμβρίου» και επεσήμανε ότι «συμβαδίζει το ιικό φορτίο στα λύματα με τα κρούσματα».

Ερωτώμενος για τα μέτρα και με το τι θα μπορούσε να ανακόψει την πορεία του κορονοϊού, ο Νίκος Θωμαΐδης είπε ότι «είναι ο περιορισμός των επαφών, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, κάποιες δραστηριότητες οι οποίες επιδεινώνουν την επιδημιολογική εικόνα θα πρέπει να σταματήσουν».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ενδεχομένως και περιορισμός τύπου lockdown τοπικού χαρακτήρα.  Από τη στιγμή που η εμβολιαστική κάλυψη είναι τόσο χαμηλή σε κάποιες περιοχές και δεν ξεπερνά το 40%, είναι αυτονόητο με τη δυναμική της πανδημίας και τη διασπορά θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα που θα συμπιέσουν το σύστημα της υγείας».

Και πρόσθεσε «πάμε για τα χειρότερα στις περιοχές που δεν έχουν εμβολιαστική κάλυψη».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.