Θωμαΐδης: Αύξηση στα κρούσματα τις επόμενες εβδομάδες – ΒΙΝΤΕΟ

Στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας και την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αναφέρθηκε ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, ο Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι «η εικόνα στην Αττική είναι σταθεροποιημένη, αλλά το ιικό φορτίο παραμένει αρκετά υψηλό».

«Αυτό που αναμένουμε από την ερχόμενη εβδομάδα -με την επιστροφή των εκδρομέων και κυρίως από Κυκλάδες, Ιόνιο και Κρήτη- είναι να έχουμε μία μεταφορά της πανδημίας στα αστικά κέντρα», υπογράμμισε ο κ. Θωμαϊδης, επισημαίνοντας πως «η διαφορά μεταξύ των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων είναι μεγάλη. Δραματική, θα έλεγα».

Ο Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ εκτίμησε πως «ενδέχεται τα ημερήσια κρούσματα να είναι πολύ περισσότερα από τις 4.000, ειδικά τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο». Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα συμβούλευε την Κυβέρνηση, εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα μέτρα την Τρίτη, ο κ. Θωμαΐδης τόνισε πως αυτό που είναι σημαντικό είναι να ενταθεί ο εμβολιασμός. «Τα περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να είναι στην κατεύθυνση να πείσουν αυτούς που φοβούνται να πάνε να εμβολιαστούν. Αυτοί που έχουν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν, δύσκολα θα ανατρέψουν την απόφασή τους» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην τρίτη δόση του εμβολίου, σημείωσε πως είναι κάτι που θα χρειαστούν ηλικιωμένοι και ευπαθείς.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ