Κορονοϊός: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών-μαθητών έξω από τη Βουλή εν μέσω καραντίνας – ΒΙΝΤΕΟ

Διαμαρτυρία εν μέσω περιοριστικών μέτρων και καραντίνας πραγματοποιούν εδώ και λίγη ώρα έξω από τη Βουλή εκπαιδευτικοί που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο του ΣΚΑΪ, κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς τηρούν τις αποστάσεις, αλλά κάποιοι άλλοι όχι, ενώ υπάρχουν και αυτοί που φορούν τις προστατευτικές μάσκες, όπως προτρέπουν οι Αρχές, όταν υπάρχει συγχρωτισμός.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα, κάλεσμα συμμετοχής σε παράσταση διαμαρτυρίας το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, παρά τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν λόγω κορονοϊού,  απηύθυναν σύλλογοι εκπαιδευτικών και η συντονιστική επιτροπή μαθητών Αθήνας, αντιδρώντας στην προώθηση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία.

Σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές ζητούν από την κυβέρνηση «να μην καταθέσει το νομοσχέδιο, να ανακοινώσει ημερομηνία για τις πανελλαδικές εξετάσεις και επίσης να ανακοινώσει ότι δεν θα δοθούν προαγωγικές εξετάσεις στις υπόλοιπες τάξεις Γυμνάσιου, Λυκείου και ΕΠΑΛ».

Ζητούν, ακόμη «η κυβέρνηση να πάρει μέτρα, για να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στη σύγχρονη τηλεκπαιδευση και να ανακοινώσει το ποσοστό εισαγωγής 10% των ΕΠΑΛιτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Σημειώνεται ότι με εντολή της ΕΛΑΣ έχουν κλείσει από τις 11.00 οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Ευαγγελισμός.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ