Κορονοϊός: Ανησυχία από τα κρούσματα σε Πανεπιστήμιο Πατρών και ΑΠΘ

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των φοιτητών καθώς πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα στα Πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα δύο νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα σε δύο διαφορετικά Τμήματα. Το ένα κρούσμα βρέθηκε στο Τμήμα Ψυχολογίας και το δεύτερο στο Τμήμα Κινηματογράφου. Να αναφερθεί πως χθες ανακοινώθηκαν δύο κρούσματα στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών.

Κρούσμα στο Τμήμα Ψυχολογίας

Το Τμήμα Ψυχολογίας αριθμεί το δεύτερο του κρούσμα καθώς το πρώτο είχε εντοπιστεί την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021. Το Τμήμα είχε ενημερώσει ότι το πρώτο κρούσμα ήταν φοιτητής και παρακολούθησε τη διάλεξη του μαθήματος «ΨΥ-161 Κοινωνική Ψυχολογία» τη Δευτέρα 11-10-2021.

Κρούσματα και στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν και στο Πανεπιστήμιο Πατρών και πιο συγκεκριμένα μεταξύ των φοιτητών.

Αναλυτικότερα, τις τελευταίες ημέρες έχουν καταγραφεί 4 φοιτητές του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών θετικοί σε COVID19 όπου δυο εξ αυτών στο 2ο έτος και δυο στο 3ο έτος. Ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας Πάρης Ξυπολιάς καλεί τους φοιτητές να ακολουθούν πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο τις ώρες που βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναθροίσεις τους στη πόλη.  Επίσης τονίζει: «Οι φοιτητές/τριες που δεν είναι εμβολιασμένοι να πραγματοποιούν συστηματικά εργαστηριακό έλεγχο (rapid test) για την νόσο, 48 ώρες πριν τη Τρίτη και 48 ώρες πριν τη Παρασκευή όπως προβλέπει το πρωτόκολλο. Ενώ οι φοιτητές/τριες που είναι εμβολιασμένοι να πραγματοποιούν διαγνωστικό έλεγχο (rapid test) όταν νιώσουν, έστω και ήπια, συμπτώματα (π.χ. πονόλαιμος, ήπιος βήχας, ανοσμία, αγευσία). Ο διαγνωστικός έλεγχος για τους εμβολιασμένους γίνεται δωρεάν σε δημόσιες δομές».

Πηγή: Foititikanea.gr

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ