Θεσσαλονίκη: Χαμός στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – Φοιτητές έμειναν εκτός μαθήματος επειδή δεν κληρώθηκαν

Φοιτητές του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη δεν παρακολούθησαν το μάθημα, καθώς όπως υποστηρίζουν ο καθηγητής επέλεξε να κάνει κλήρωση για τους μαθητές που θα εισέλθουν στην αίθουσα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thesstoday.gr, o καθηγητής του ΠΑΜΑΚ έκανε κλήρωση μεταξύ των 131 φοιτητών για να παρακολουθήσουν το υποχρεωτικό σημερινό μάθημα «Τεχνητή Νοημοσύνη».

Από τους 131 φοιτητές κληρώθηκαν οι 100, ενώ στους 31 στάλθηκε μήνυμα από τον καθηγητή ότι «δυστυχώς δεν κληρωθήκατε να προσέλθετε στην αυριανή διάλεξη του τμήματος».

Το μήνυμα που έστειλε ο καθηγητής στη Θεσσαλονίκη

πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Το συγκεκριμένο μήνυμα προκάλεσε την οργή των φοιτητών.

«Απαράδεκτο το μήνυμα που έλαβαν δευτεροετείς φοιτητές του τμήματος Εφαρμοσμένης
Πληροφορικής στο ΠΑΜΑΚ, με το οποίο τους απαγορεύουν την παρακολούθηση
μαθήματος επειδή δεν κληρώθηκαν !! Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα όλα τα μέτρα που
πρέπει προκειμένου να επιστρέψουν οι φοιτητές κανονικά στα αμφιθέατρα!» αναφέρουν.

Η ανακοίνωση από την Πανσπουδαστική του ΠΑΜΑΚ:

“Το είδαμε κι αυτό… Αν είσαι άτυχος και δεν κληρωθείς δεν θα παρακολουθήσεις το μάθημα διά ζώσης επειδή δεν χωράς στην αίθουσα…

Φτάνει πια η μόρφωση των φοιτητών, η διασφάλιση της δια ζώσης διαδικασίας να τίθεται αντιπαραθετικά με το δικαίωμα τους στην υγεία. 1,5 χρόνο μετά το πρώτο κλείσιμο των σχολών η κυβέρνηση δεν άκουσε ούτε ένα από τα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων!

Δεν αύξησε ούτε 1€ την χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, δεν προσέλαβε καθηγητές για να σπάσουν τα τμήματα, δεν διαμόρφωσε κατάλληλα τις υποδομές ώστε να φιλοξενηθούν οι φοιτητές.

Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες μας!

Καλούμε σε μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 21/10 στις 19:00 στην Αγίας Σοφίας”.

Τι δηλώνει ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ 

Ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Στέλιος Κατρανίδης δήλωσε στο Thesstoday.gr ο τρόπος που διάλεξε ο καθηγητής είναι λάθος.

«Είναι γνωστό ότι υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με την επιστροφή στα δια ζώσης μαθήματα, τους μεγάλους αριθμούς φοιτητών και το κτιριακό πρόβλημα. Θεωρώ, ωστόσο, ότι η μέθοδος αυτή με την κλήρωση είναι ένα σφάλμα και δεν έπρεπε φυσικά με κανένα τρόπο να εφαρμοστεί.

Λειτουργεί απαξιωτικά σε σχέση με την προσπάθεια που όλοι καταβάλλουμε, και φοιτητές και εμείς, να επιλύσουμε τα όποια προβλήματα. Τα ζητήματα λύνονται καθημερινά με καλύτερο συντονισμό και συνεννόηση με τους φοιτητές μας.», είπε  ο κ. Κατρανίδης.

Ακόμη, είπε ότι το πρόβλημα θα λυθεί την επόμενη εβδομάδα καθώς κατανοεί απόλυτα την επιθυμία των φοιτητών να επιστρέψουν στις αίθουσες μετά από 19 μήνες.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ