Κορονοϊός: Αν έχετε απορίες μιλήστε με τη…”Θεανώ” στο Viber

Έχετε απορίες για τον κορονοϊό; Η «Θεανώ» μπορεί να σας τις λύσει εύκολα και γρήγορα.

Πρόκειται για τη διαλογική ψηφιακή βοηθό του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», που είναι πλέον διαθέσιμη και μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Viber.

Η «Θεανώ», που έχει υλοποιηθεί από τους ερευνητές του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου, δίνει έγκυρες πληροφορίες για τον κορονοϊό, βασιζόμενη σε τεχνολογίες αιχμής στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Στόχος της είναι να κρατάει ενήμερους τους πολίτες για την εξέλιξη της πανδημίας, έτσι ώστε να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις με βάση τις οδηγίες των ειδικών, καθώς και να μειώνει τον πανικό, προσφέροντας τη δυνατότητα αυτοαξιολόγησης των συμπτωμάτων.

Αν κάποιος θέλει να μάθει πληροφορίες για τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα, σε χώρες του εξωτερικού και συνολικά στον κόσμο, την πληρότητα σε ΜΕΘ και για τον αριθμό των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί ή ποια φαρμακεία είναι κοντά του, μπορεί να συνομιλήσει με τη «Θεανώ» στο Viber ή στη διεύθυνση: www.athenarc.gr/el/theano-covid19-chatbot

viber Θεανώ

 

 

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να συμβάλει στην ενημέρωση για τον κορονοϊό

Συγκεκριμένα, η Θεανώ παρέχει πληροφορίες για τα νέα κρούσματα και τους θανάτους στην Ελλάδα, σε χώρες του εξωτερικού και συνολικά στον κόσμο. Γνωρίζει για την πληρότητα σε ΜΕΘ και για τον αριθμό των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία ή συνολικά στην Ελλάδα. Καλύπτει πληθώρα συχνών ερωτήσεων, όπως από που ξεκίνησε ο κορονοϊός, πώς μεταδίδεται, ποια είναι η σωστή χρήση της μάσκας κ.λπ.

Επιπλέον, η Θεανώ βρίσκει φαρμακεία σχεδόν σε όλες τις πόλεις-περιοχές της Ελλάδας, ενώ με 6 απλές ερωτήσεις, σαν ένα μικρό διαγνωστικό τεστ, βοηθά τους χρήστες που έχουν συμπτώματα να αναγνωρίσουν αν υπάρχει πιθανότητα να είναι φορείς ή όχι.

Τα διαλογικά συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης ακολουθούν τεχνικές Βαθιάς Μάθησης: όσο τροφοδοτούνται με μηνύματα τόσο περισσότερο μαθαίνουν. Με άλλα λόγια, τα διαλογικά συστήματα γίνονται καλύτερα με την πάροδο του χρόνου και τη συμβολή των χρηστών τους.

Tip: η Θεανώ η Θουρία ήταν η διασημότερη γυναίκα επιστήμονας της αρχαιότητας, μια εκ των Πυθαγορείων φιλοσόφων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ