Κόρινθος: «Η 14χρονη είναι χειρότερα από την πρώτη ημέρα» – Τι δήλωσε στο enikos.gr ο δικηγόρος της οικογένειας

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η 14χρονη εναντίον της οποίας έγινε απόπειρα ομαδικού βιασμού από πέντε μαθητές σε σχολείο στην Κόρινθο.

Εύη Κατσώλη

«Δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση το κορίτσι. Είναι χειρότερα από την πρώτη ημέρα, καθώς τότε ήταν το αρχικό σοκ που είχε υποστεί και πλέον συνειδητοποιεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Είναι πολύ ταραγμένη» τόνισε στο enikos.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας της 14χρονης, Ανδρέας Βαγγόπουλος.

Όπως είπε, «η 14χρονη είχε μεταβεί σε δομή της Αθήνας προκειμένου να δώσει κατάθεση παρουσία παιδοψυχολόγου βάσει των όσων προβλέπει ο νόμος. Και επειδή τέτοια δομή δεν υπάρχει στην Κόρινθο, μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Η ανήλικη έχει εξεταστεί από ιατροδικαστή και αναμένεται η ιατροδικαστική έκθεση. Η 14χρονη έχει υποστεί μια αφάνταστη ταλαιπωρία».

Επί της διαδικασίας, ο κ. Βαγγόπουλος είπε ότι η ανάκριση συνεχίζεται και τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να καταθέσει ενώπιον του ανακριτή η μητέρα της ανήλικης, από την καταγγελία της οποίας στις Αρχές άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.

Ο δικηγόρος εξήγησε για τους δύο εκ των πέντε μαθητών που προφυλακίστηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ότι «αυτό συμβαίνει όταν οι ανήλικοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και ο νομικός όρος είναι «περιορισμός σε κατάστημα κράτησης». Προβλέπεται δε, σε αδικήματα σωματικής βίας, η οποία εμπεριέχεται στην απόπειρα βιασμού».

Σημειώνεται ότι οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, που σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορούν στην εμφάνισή τους σε Αστυνομικό Τμήμα και ενδεχομένως στην αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Μαραθώνια απολογία

Η απολογία των πέντε κατηγορουμένων ήταν μαραθώνια καθώς άρχισε χθες γύρω στις 12 το μεσημέρι και διακόπηκε στη 01.00 τα ξημερώματα, ενώ η ανάκριση συνεχίστηκε σήμερα, Παρασκευή.

Από την πλευρά των συνηγόρων των πέντε κατηγορουμένων μαθητών που ακολουθούν κοινή γραμμή υπεράσπισης, υποστηρίζεται ότι δεν έχουν τελεστεί οι πράξεις που τους αποδίδονται, οι μαθητές απλώς έπαιζαν με την 14χρονη και δεν προχώρησαν σε κάτι άλλο.

Τι κατέθεσε η 14χρονη

Η 14χρονη στην κατάθεση που έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 11.00 το πρωί όταν ήδη είχε χτυπήσει το κουδούνι λήξης του διαλείμματος και οι μαθητές επέστρεφαν στις τάξεις.

Τότε ένας από τους πέντε κατηγορούμενους μαθητές, φέρεται να την πλησίασε και να τής ζήτησε να πάνε σε μια αίθουσα δίπλα στις τουαλέτες με το πρόσχημα ότι ήθελε να της μιλήσει για μια φίλη της.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η ανήλικη, εκεί την ακινητοποίησε με κεφαλοκλείδωμα και τής επιτέθηκε σεξουαλικά. Όταν εκείνη αντέδρασε, εμφανίστηκαν οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι μαθητές, που επίσης της επιτέθηκαν σεξουαλικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ