Με το βλέμμα στραμμένο στις τοπικές κοινωνίες ο Όμιλος Motor Oil παρέχει «Φροντίδα για όλους»

Σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» ο Όμιλος πραγματοποιεί ιατρικές επισκέψεις σε διάφορους Nομούς της χώρας μας, μεριμνώντας ουσιαστικά και έμπρακτα για τους συνανθρώπους μας.

Ζούμε σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει και μετασχηματίζεται. Όσο όμως ο κόσμος μας αλλάζει μερικές αξίες θα πρέπει να μένουν ίδιες. Η φροντίδα, η αλληλεγγύη, η κοινωνική μέριμνα, η ανθρώπινη επαφή αλλά και η ουσιαστική προσφορά απέναντι σε κάθε συνάνθρωπο. Όλα αυτά δηλαδή που μόνο ο άνθρωπος μπορεί να τα προσφέρει.

Με 50 χρόνια λειτουργίας, ο Όμιλος Motor Oil έχει κρατήσει αναλλοίωτες τις αξίες της προσφοράς και της ευθύνης απέναντι στην κοινωνία μας. Οι δράσεις και τα προγράμματα που φροντίζουν έμπρακτα τους συνανθρώπους μας είναι ποικίλα και αγγίζουν κάθε ανάγκη τους. Φυσικά, η φροντίδα και η αλληλεγγύη δεν έχει «σύνορα» κι έτσι, ο Όμιλος Motor Oil μεριμνά και για τις τοπικές κοινωνίες, απομακρυσμένες ή μη.

Σε αυτή τη φιλοσοφία προσφοράς εντάσσεται και το πρόγραμμα «Φροντίδα για όλους» σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με βασικό στόχο την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη της υγείας στον γενικό πληθυσμό αλλά και την παροχή ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε διάφορες περιοχές της χώρας, με επισκέψεις Κινητών Ιατρικών Μονάδων της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου». Αξίζει δε να σημειωθεί πως η ενέργεια πραγματοποιείται σε απόλυτη συνεννόηση με τις εκάστοτε τοπικές αρχές προκειμένου να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των κατοίκων των περιοχών. Έτσι, λοιπόν, συνάνθρωποί μας που βρίσκονται μακριά από κέντρα υγείας έχουν την ευκαιρία να δεχτούν υπηρεσίες πρόληψης κι αγωγής αλλά και να εκπαιδευτούν και να ευαισθητοποιηθούν για ζητήματα υγείας, με ταυτόχρονη διασύνδεση και παραπομπή των ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Πρώτος σταθμός σε αυτό το «ταξίδι» του Ομίλου Μotor Oil και των Κινητών Ιατρικών Μονάδων των Γιατρών του Κόσμου, ήταν ο Νομός Βοιωτίας το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4, Δεκεμβρίου. Από το Πνευματικό Κέντρο Δομβραίνας το πλήρως εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό των κινητών μονάδων παρείχε φροντίδα στους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών της Δομβραίνας, της Θίσβης και του Προδρόμου ενώ την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Ελλοπίας παρέχοντας τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους της Ελλοπίας, της Ξηρονομής και της Λεύκτρας. Αξίζει δε να τονιστεί πως κατά τη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκε και ιατρικός έλεγχος των επισκεπτών από παθολόγο, παιδίατρο, καρδιολόγο, γεροντολόγο, οδοντίατρο και ψυχολόγο, ειδικότητες, δηλαδή, τις οποίες οι τοπικές αρχές είχαν ζητήσει.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, κατά τη διάρκεια του διημέρου καταγράφηκαν περισσότερες από 200 επισκέψεις πολιτών στα κέντρα φροντίδας στις τοπικές κοινότητες Δομβραίνας και Ελλοπίας, κάτι που δείχνει με τον πιο εμφατικό τρόπο την ανάγκη για τέτοιες πρωτοβουλίες αλλά και πόσο μεγάλη αξία έχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το «ταξίδι» φροντίδας με οδηγούς τoν Όμιλο Motor Oil και τους «Γιατρούς του Κόσμου» αναμένεται να συνεχιστεί και σε αρκετές άλλες περιοχές της χώρας μας, αφού το ιδιαίτερα επιτυχημένο διήμερο ήταν μόνο η αρχή. Ο Όμιλος Motor Oil με έντονο το αίσθημα της προσφοράς θα συνεχίσει να αποδεικνύει έμπρακτα πως σε έναν κόσμο που αλλάζει, η κοινωνική μέριμνα και προσφορά του παραμένουν σταθερές και συνεχώς ενισχύονται με δράσεις και προγράμματα που αφήνουν ένα μεγάλο θετικό αποτύπωμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ