Κόρινθος: Μπλόκο του Λιμενικού σε πλοίο από τη Βραζιλία με 47 κιλά κοκαΐνης – Εντυπωσιακά υποβρύχια πλάνα

Σημαντική επιτυχία για το Λιμενικό Σώμα, που εντόπισε πλοίο το οποίο μετέφερε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης. Το φορτηγό πλοίο ‘SKYROS” σημαίας νήσων Μάρσαλ είχε αποπλεύσει από λιμάνι της Βραζιλίας, μεταφέροντας σογιόσπορο, ωστόσο, οι λιμενικές Αρχές είχαν την πληροφορία από το Γραφείο D.E.A της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα πως στα αμπάρια του πλοίου, το οποίο επρόκειτο να καταπλεύσει τις επόμενες ημέρες σε λιμάνι της χώρας μας, ήταν κρυμμένα και ναρκωτικά. Το Λιμενικό πληροφορήθηκε ότι το φορτηγό πλοίο επρόκειτο να καταπλεύσει σε παράκτια εγκατάσταση στην περιοχή Καλαμάκι Ισθμίων.

Χθες, Δευτέρα, όντως το ‘SKYROS” αγκυροβόλησε σε θαλάσσια περιοχή στα Ίσθμια, όπου έγινε έλεγχος υφάλων από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από τα ύφαλα του πλοίου και εντός του χώρου των οχετών αναρρόφησης, ένας σάκος. Μέσα σε αυτόν, ήταν κρυμμένες 38 πλαστικές συσκευασίες, που περιείχαν 46 κιλά και 710 γραμμάρια κοκαΐνης.

Ακολούθησε περαιτέρω έρευνα σε εσωτερικούς χώρους του πλοίου από κλιμάκιο στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου, συνοδεία αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών ”ΤΟΜΠΙ” Κ9Ν039 και ”ΕΤΝΑ” Κ9Ν030 του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και Λ/Χ Ναυπλίου αντίστοιχα, καθώς και στελεχών των Γραφείων Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Κορίνθου και Ναυπλίου, χωρίς ευρήματα. Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των 23 μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου.

Σε ερευνητικό και ελεγκτικό επίπεδο, συνεργάστηκαν η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (Δ.Α.Α./Υ.Δ.Ν.) και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής. Από το το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ίσθμιας του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ οι κατασχεθείσες ποσότητες θα αποσταλούν στη Χημική Υπηρεσία Κορίνθου.

Δείτε τα εντυπωσιακά υποβρύχια πλάνα από την έρευνα που διενήργησε η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών στα ύφαλα του πλοίου:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ