Κορινθία: «Το παιδί ήταν μόνο του, παρατημένο» λέει ο ψαροντουφεκάς που ανέσυρε την 6χρονη

Μυστήριο επικρατεί γύρω από τον πνιγμό του 6χρονου κοριτσιού στην παραλία Καλαμακίου στα Ίσθμια Κορινθίας το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Αυγούστου. 

«Το παιδί ήταν μόνο του παρατημένο, μέσα στο νερό. Πνίγηκε με τα ρούχα της» είναι τα συγκλονιστικά λόγια του ψαροντουφεκά που εντόπισε πρώτος το άψυχο σώμα της 6χρονης, ενώ ο ίδιος ψάρευε.

Μιλώντας στο Mega, ο ψαροντουφεκάς στάθηκε στο πώς βρέθηκαν πατέρας και κόρη στην ερημική παραλία, η οποία απέχει 6-7 βχιλιόμετρα από την ταβέρνα, όπου έφαγαν. Επίσης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι όταν επέστρεψε ο πατέρας στο σημείο του πνιγμού της 6χρονης, τα ρούχα του ήταν στεγνά.

«Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας γονιός που ξέρει ότι το παιδί του έχει φάει, μπορεί στη συνέχεια να το πάει για μπάνιο. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ενώ έτρωγαν σε μια ταβέρνα στα Ίσθμια, όπου υπήρχε τόσος κόσμος τριγύρω, αποφάσισε να οδηγήσει 6-7 χιλιόμετρα και να πάει σε μια απομακρυσμένη παραλία που εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανείς. Άλλες παραλίες που ήταν πιο κοντά από το σημείο που έτρωγαν είχαν κόσμο που θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει να σωθεί το παιδί» ανέφερε ο ψαροντουφεκάς, σημειώνοντας ότι όταν βρήκε το παιδί ήταν «μπλε», και δεν μπορούσε να υπολογίσει πόση ώρα είχε περάσει από τη στιγμή που είχε πέσει στο νερό.

«Από κάτω περίπου από μία βάρκα παρατήρησα ότι ήταν ένας άνθρωπος, πήγα κοντά, είδα ότι ήταν ένα παιδί, το τράβηξα έξω, το έβγαλα στην αμμουδιά. Ξεκίνησα φώναξα στην γυναίκα μου: “Φανή, Φανή, είναι ένα παιδάκι”. Πήραμε τηλέφωνο την αστυνομία, το λιμενικό, ήρθαν εκεί. Το παιδί όταν το έβγαλα έξω ήταν ήδη μπλε, το πρόσωπο του ήταν δηλαδή μπλε. Με το που το ακούμπησα έξω ξεκίνησαν έτρεχαν νερά, φαγητά, του έκανα κανένα δεκαπεντάρι, δεκαπέντε φορές το στέρνο, το ζούληξα αλλά τίποτα, δεν… Δεν έκανε κάτι» περιέγραψε.

«Το παιδί το βγάλαμε με ρούχα. Ρούχα κανονικά, σορτσάκι, μπλουζάκι, πεδιλάκια που πάει το παιδί βόλτα, σχολείο, στην παιδική χαρά. Ο πατέρας του παιδιού δεν υπήρχε εκεί πέρα, δεν ήταν καν κάποιος συγγενής του παιδιού εκεί, τίποτα, κανείς. Το παιδί ήταν μόνο του, παρατημένο μέσα στην θάλασσα, μέσα στο νερό. Η πρώτη δικαιολογία που είπε και στον αστυνομικό και σε εμάς βέβαια, ήταν ότι έφυγε γιατί δεν είχε μπαταρία, είχε κλείσει το τηλέφωνο του, να ενημερώσει κάποιον» συμπλήρωσε ο ψαροντουφεκάς.

Σε σοκ η μητέρα της 6χρονης – Την ενημέρωσε γειτόνισσα για το τραγικό γεγονός

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η μητέρα του παιδιού που δεν πληροφορήθηκε για το τραγικό γεγονός από τον εν διαστάσει σύζυγο της αλλά από μια γειτόνισσα. «Μία γειτόνισσα από εκεί με πήρε και μου λέει ‘Έλα γρήγορα! Ψάχνουν το παιδί σου’».

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου όπου η μητέρα έμαθε από τους γιατρούς πως το παιδί της είναι πια νεκρό. «Φτάσαμε εμείς εκεί βλέπουμε το ασθενοφόρο και είναι ένα κοριτσάκι τελειωμένο γιατί κρέμονταν τα χεράκια του με ένα σορτσάκι και μια παντόφλα. Ένα ξανθό αγγελούδι», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

Η κα Ελένη Τούση που βρισκόταν εκείνες τις δραματικές ώρες στο πλάι της μάνας μίλησε στο MEGA και περιέγραψε τα όσα εκτυλιχθήκαν. «Δεν μπορούσε να περπατήσει… Τίποτα. Το μόνο που έλεγε είναι «το παιδάκι μου, το παιδάκι μου. Γιατί το έκανες αυτό στο παιδάκι μου και όχι σε μένα;» ανέφερε.

Κορινθία: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας της 6χρονης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε στο Καλαμάκι της Κορινθίας. Ο 42χρονος απολογήθηκε με υπόμνημα. Σε βάρος του πατέρα της ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου. Ο 42χρονος όταν έφτασε στον ανακριτή για την απολογία του ήταν ανέκφραστος και αμίλητος, αγνοώντας τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ