Κολωνός: Τα εμβάσματα που «έκαψαν» την μητέρα της 12χρονης – Έτσι συνελήφθη για μαστροπεία

Συγκλονίζουν την κοινή γνώμη τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης στον Κολωνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, φέρεται να εντοπίστηκαν χρηματικά ποσά στον λογαριασμό της μητέρας της 12χρονης. Μάλιστα, τα εμβάσματα φέρονται να έχουν γίνει από τον 42χρονο και όχι από τον 53χρονο. Τα εμβάσματα πραγματοποιήθηκαν σε χρόνο προγενέστερο από την καταγγελία που έγινε σε βάρος του 53χρονου Ηλία Μίχου και πριν ανακαλύψει η θεία τα μηνύματα στο κινητό του παιδιού.   

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Σοφιανίδης, στην απολογία του, ομολόγησε ότι είχε συνευρεθεί με την 12χρονη περισσότερες από μια φορές έναντι αμοιβής. Φέρεται να υποστήριξε πως την αμοιβή την έδινε στο κορίτσι και όχι στον συγκατηγορούμενό του.

Η σύλληψη της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό ζητήθηκε από την Ανακρίτρια με βασική κατηγορία την διακεκριμένη μαστροπεία.

Εξάλλου, ένα ακόμη εύρημα που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και φαίνεται πως ήταν καθοριστικό για την σύλληψη της 37χρονης ήταν το γεγονός πως φέρεται έχουν βρεθεί πολλές κλήσεις και SMS με τον 53χρονο συλληφθέντα.

Ακόμα πάντως παραμένει αναπάντητο το εξής ερώτημα που έχει να κάνει με τον ρόλο της 37χρονης μητέρας: Αν αποδειχθεί ότι έχει ανάμιξη στην υπόθεση, εξέδιδε το παιδί από κοινού με τον Ηλία Μίχο ή και μόνη της; Δηλαδή, από εδώ και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr,  η κύρια ανάκριση θα ερευνήσει αν έμαθε ότι εξέδιδε την κόρη της ο 53χρονος και ζήτησε ποσοστά, ή εξέδιδε την 12χρονη και μόνη της.

Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι της οικογένειας της 12χρονης στον Κολωνό, προκειμένου να συγκεντρώσουν επιπλέον στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να ξετυλίξουν το κουβάρι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ζητηθεί να εξεταστούν όλα τα παιδιά της 37χρονης τόσο από ιατροδικαστή όσο και από ψυχολόγους.

Τέλος, φαίνεται πως σφίγγει ο κλοιός και γύρω από πρόσωπο του περιβάλλοντος του 53χρονου, και δεν αποκλείεται να υπάρχουν εξελίξεις τις επόμενες μέρες.

«Φύλλο και φτερό» οι τραπεζικοί λογαριασμοί

Την παρέμβαση του προέδρου της Αρχής κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου,  Χαράλαμπου Βουρλιώτη προκάλεσε η υπόθεση βιασμού και μαστροπείας με θύμα 12χρονη στον Κολωνό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του ανοίγουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του 53χρονου, του οικογενειακού του κύκλου, καθώς και των μελών της οικογένειας της 12χρονης.  Οι λογαριασμοί θα γίνουν “φύλλο και φτερό” προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπάρχουν χρήματα που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους και ενδέχεται να προέρχονται από μαστροπεία. Ο έλεγχος θα γίνει δηλαδή για να διακριβωθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Στην περίπτωση που από την έρευνα διαπιστωθεί ότι έχουν διακινηθεί χρήματα που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους, τότε τα ποσά θα δεσμευτούν και οι εμπλεκόμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ