Κολωνός: Πειθαρχικός έλεγχος για τον αστυνομικό που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση

Εντολή για διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου του αστυνομικού που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Έδωσα εντολή ο αστυνομικός που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του 12χρόνου κοριτσιού να τεθεί αμέσως σε πειθαρχικό έλεγχο», γράφει ο κ. Θεοδωρικάκος σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, κατά τη διάρκεια της προανάκρισής δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο για εμπλοκή αστυνομικού. Φαίνεται να προέκυψε στην τακτική ανάκριση, γι’ αυτό και πλέον η ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητήσει από την ανακρίτρια τα στοιχεία.

Σημειώνεται ότι η μητέρα στην απολογία της, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως είχε εμπιστοσύνη στον 53χρονο Ηλία Μίχο γιατί έβλεπε αστυνομικούς να συχνάζουν στο μαγαζί του. «Όταν καμιά φορά πήγαινε το παιδί με σορτσάκι ή κολάν στο μαγαζί, μου το έστελνε στο σπίτι για να αλλάξει για να μην το βλέπει έτσι ο κόσμος. Μου έριχνε στάχτη στα μάτια. Επίσης του είχα εμπιστοσύνη γιατί έβλεπα αστυνομικούς εν ενεργεία και μη να συχνάζουν στο μαγαζί του.…», φέρεται να είπε.

Νωρίτερα το MEGA μετέδωσε ότι «υπάρχει ένας αστυνομικός που εμφανίζεται να συνομιλεί με την 12χρονη και γίνεται προσπάθεια να προσδιοριστεί εάν είχε και επαφές με το παιδί. Είναι νεαρής ηλικίας ο αστυνομικός και υπηρετεί στην ΓΑΔΑ».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν ο αστυνομικός φαίνεται να είχε εκτεταμένες συνομιλίες με την 12χρονη (σημειώνεται ότι τα προφίλ της είχε δημιουργήσει ο Μίχος και φέρεται να ήταν αυτός που τα διαχειριζόταν). Αναμένεται να διευκρινιστεί εάν θα κληθεί για έγγραφες εξηγήσεις ή θα δώσει κατάθεση, δηλαδή αν θα τοποθετηθεί με το υπόλοιπο κατηγορητήριο ο νεαρός αστυνομικός.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ