Κολωνός: Πειθαρχική έρευνα από τον ΔΣΑ για την διαρροή της δικογραφίας για την υπόθεση της 12χρονης

Με πρωτοβουλία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ) Δημήτρη Βερβεσού διατάχθηκε από τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων έρευνα για την διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών αδικημάτων εκ μέρους δικηγόρων, στην υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.

Ο κ. Βερβεσσός ζήτησε από τον κ. Κωνσταντίνου να προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα, για να διαπιστωθεί κατά πόσον η διαρροή των στοιχείων της δικογραφίας (η οποία ως γνωστόν είναι κατά πάγια τακτική απόρρητη) έγινε με ευθύνη των συνηγόρων που εμπλέκονται στην υπόθεση:

Η  ανακοίνωση του ΔΣΑ αναφέρει:

«Με αφορμή τη διαρροή προανακριτικού υλικού της μυστικής προδικασίας, αλλά και τις δηλώσεις που εμφιλοχώρησαν στην υπόθεση της 12χρονης ανήλικης στον Κολωνό, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Ζήσης Κωνσταντίνου, μετά από σχετικό αίτημα του Προέδρου του ΔΣΑ, κ. Δημήτρη Βερβεσού, διέταξε αυτεπάγγελτα τη διενέργεια επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από δικηγόρους που έχουν χειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι σήμερα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ