Κολωνός: Οι άνδρες που «σκιαγραφεί» η 12χρονη και οι νέες έρευνες με άρση απορρήτου επικοινωνιών

Ανοιχτό φαίνεται πως είναι το ενδεχόμενο μαζικών διώξεων για την υπόθεση που συγκλονίζει την κοινή γνώμη, του βιασμού και της εκπόρνευσης του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι συλλήψεις, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η εμπλοκή κι άλλων προσώπων στον εφιάλτη που βίωνε η ανήλικη. Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, μεταξύ των προσώπων που έχει περιγράψει με λεπτομέρειες η 12χρονη στην δεύτερη κατάθεσή της είναι δύο συγκεκριμένοι άνδρες, που είναι παντρεμένοι με παιδιά και μάλιστα ο ένας έχει ένα παιδάκι στην ίδια ηλικία με την 12χρονη, όπως είπε ο ίδιος στην ανήλικη. Σε βάρος τους είναι πιθανόν να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Προσδιορίζεται στη δικογραφία και η παρουσία δύο άλλων ανδρών, ενός συγγενούς του Ηλία Μίχου και ενός ατόμου που φέρεται να έστελνε κάποια εμβάσματα στον λογαριασμό της μητέρας. Ο δεύτερος είναι πρώην υπάλληλος κρατικής υπηρεσίας, επίσης, παντρεμένος.

Πέραν όλων αυτών, είναι πιθανό το σενάριο να γίνουν έρευνες και σε βάρος δεκάδων ατόμων, 50-55 ανδρών.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, στέλνονται αιτήματα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, καθώς, όπως προκύπτει από τα έως τώρα στοιχεία, ορισμένοι απ’ όσους επικοινώνησαν με το προφίλ που είχε δημιουργήσει ο 53χρονος Ηλίας Μίχος πραγματοποίησαν τα ραντεβού των βιασμών με την 12χρονη, ενώ κάποιοι άλλοι προχώρησαν σε συνομιλίες, που  ξεπέρασαν το όριο της «νομιμότητας».

Οι δεύτεροι, είναι πιθανόν να κατηγορηθούν για παράβαση του νόμου 348 β για προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους, που αποτελεί αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα. Δηλαδή, έχουν επιδιώξει να συναντήσουν την ανήλικη. Το αδίκημα αυτό επιφέρει ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Σε περίπτωση που έχουν λάβει φωτογραφίες της ανήλικης, όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός, πρόκειται για κακούργημα που επιφέρει ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 χρόνια, ασχέτως εάν δεν έκαναν τελικά ραντεβού και δεν βίασαν το κορίτσι.

Ερευνάται ενδεχόμενο εμπλοκής των συλληφθέντων και σε άλλους βιασμούς

Στο μεταξύ, ερευνάται και το ενδεχόμενο εμπλοκής των συλληφθέντων και σε άλλες περιπτώσεις βιασμών ανηλίκων, πέραν της 12χρονης από τον Κολωνό.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στο mega, και ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο νέων συλλήψεων απάντησε πως όσο η έρευνα προχωρά και εκδίδονται εντάλματα συλλήψεων από την ανακρίτρια, η ελληνική αστυνομία θα προβαίνει στις ανάλογες πράξεις.

Σε ό,τι αφορά στο γενικό προφίλ των συλληφθέντων αποκάλυψε πως γίνεται περαιτέρω έρευνα για το ενδεχόμενο εμπλοκής τους και σε βιασμούς άλλων παιδιών. «Φυσικά και γίνεται έρευνα γι’ αυτούς τους ανθρώπους και ανάλογα θα ζητηθεί από την εισαγγελία να δημοσιοποιηθούν και τα στοιχεία τους, εάν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος… Για την ώρα δεν προκύπτει κάτι τέτοιο» πρόσθεσε.

Σχετικά με τους άνδρες που προσήλθαν στην αστυνομία αυτοβούλως, η κ. Δημογλίδου εξήγησε πως έχει ενημερωθεί η ανακρίτρια και για την ώρα δεν έχει ζητηθεί δίωξη σε βάρος τους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ