Κλείνουν το “18 και άνω”;

Το υπουργείο,  ξεκίνησε ήδη να συζητά το κλείσιμο των μονάδων απεξάρτησης “18 και άνω”. 

Λάδι στη φωτιά,  έριξε μία ομάδα τοξικομανών η οποία μετέφερε σε κοινότητα απεξάρτησης τα κλοπιμαία από πλιάτσικο που έκανε στις 12 Φεβρουαρίου, μετά την μεγάλη πορεία για το δεύτερο μνημόνιο.Οι υπεύθυνοι όμως της κοινότητας,  δεν τους κατήγγειλαν στην αστυνομία με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μεγάλος πόλεμος ανάμεσα στη μονάδα απεξάρτησης και στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Ο υπεύθυνος του τμήματος έρευνας στο “18 και άνω”, Δημήτρης Υφαντής,  μίλησε στο metrogreece.gr για το γεγονός αυτό:

“Μία ομάδα θεραπευμένων έφεραν στον ξενώνα κάποια πράγματα που είχαν κλέψει στο πλιάτσικο που έγινε στις 12 Φεβρουαρίου, όταν έγιναν τα μεγάλα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Οι ίδιοι το ανέφεραν στην ομάδα που έκαναν ψυχοθεραπεία. Το γεγονός αντιμετωπίστηκε θεραπευτικά με συζήτηση και δεν τους  διώξαμε.

Τώρα υπάρχει ο κίνδυνος να τεθεί σε διαθεσιμότητα η ψυχολόγος,  η οποία είναι η επιστημονικά υπεύθυνη για την επανένταξη αλλά και η ψυχίατρος η οποία είναι η επιστημονικά υπεύθυνη της μονάδας απεξάρτησης «18 και άνω».

Τέλος ο κ. Υφαντής μας ενημέρωσε ότι αύριο στις 12 το μεσημέρι, θα δοθεί συνέντευξη τύπου στην αίθουσας της ΕΣΗΕΑ,  στην Ακαδημίας προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις από τους υπεύθυνους του κέντρου απεξάρτησης «18 και άνω».”

 

Πηγή: metrogreece.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ