«Κιβωτός του Κόσμου»: «Το παιδί είναι πολύ τρομαγμένο» – Τι λέει η μητέρα του 15χρονου που ερευνάται αν έχει πέσει θύμα ασέλγειας

Ο 15χρονος είναι φοβισμένος και δεν μπορεί να μιλήσει, λέει η μητέρα του με αφορμή την καταγγελία περί ασέλγειας σε βάρος του ανήλικου από πρώην κορυφαίο στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου».

«Κιβωτός του Κόσμου»: Εντοπίστηκε θυρίδα της μητέρας του πατρός Αντωνίου στην Χίο – Τι δείχνει η έρευνα για τους τραπεζικούς λογαριασμούς

Όπως είχε αποκαλύψει το enikos.gr, οι αστυνομικές Αρχές ερευνούσαν την σχετική καταγγελία, καθώς τον ανήλικο είχε υποδείξει ο 19χρονος που πρώτος άνοιξε τον «χορό» των καταγγελιών στην κατάθεσή του στο Τμήμα Ανηλίκων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς του Ανηλίκων, ο 15χρονος δεν φαίνεται να έδωσε σαφείς πληροφορίες για τις κατηγορίες περί ασέλγειας σε βάρος του.

Κιβωτός του Κόσμου: Αμίλητη η πρεσβυτέρα αποχώρησε από τον Κολωνό με βαλίτσες και κούτες – ΦΩΤΟ

Η μητέρα του, μιλά για τον γιο της που διαμένει σε δομή της ΜΚΟ και σημειώνει ότι είναι πολύ τρομαγμένος. Πρόκειται για μητέρα έξι παιδιών, από τα οποία μόνο ο 15χρονος απομακρύνθηκε από το οικογενειακό του περιβάλλον, γιατί οι αρχές την θεωρούν ως ακατάλληλη.

«Φοβάται πάρα πολύ»

Σε δηλώσεις της στην εκπομπή LiveNews, η μητέρα του 15χρονου αναφέρει:

Κιβωτός του Κόσμου: Εικόνες από το εσωτερικό της δομής στον Βόλο – Η ταμπέλα «El Capitano» στο γραφείο του πατρός Αντωνίου

«Το παιδί είναι φοβισμένο και δεν μπορεί να μιλήσει, όταν θα βγει από την ‘Κιβωτό’ θα μιλήσει. Είναι πολύ τρομαγμένο. Δεν μπορεί να μιλήσει εάν δεν βγει απ’ έξω, να νιώσει σιγουριά. Δεν μπορεί να το εκφράσει αυτό γιατί υπάρχει κάποιος μπροστά. Αλλά για λίγο που μίλησα με το παιδί ότι δεν θέλει να μείνει άλλο πια εκεί. Έχει δει πολλά πράγματα, έχει ακούσει πολλά πράγματα, γνωρίζει πολλά πράγματα, αλλά δεν θέλει να μιλήσει παραπάνω. Δεν μπορεί να μου πει εμένα πολλά πράγματα, ότι γίνονταν πράγματα πολλά, ‘δεν γνωρίζω, μαμά δεν μπορώ να σου πω τώρα αυτή την στιγμή, εγώ δεν γνωρίζω, δεν μπορώ να σου πω μαμά ακόμα’. Δεν είναι το παιδί έτοιμο να μιλήσει, κρύβεται μέσα του. Τι θα τραβήξει αυτό το παιδί, πώς θα τα βγάλει από μέσα του».

Εξηγεί στη συνέχεια ότι «φοβάται αν κάνουν κάτι σε εμένα, τόσο πολύ δηλαδή φοβάται. Λέω: ‘μην φοβάσαι για εμένα, δεν θα μου κάνουν τίποτα’. Λέω: ‘εσύ δεν φοβάσαι για τον εαυτό σου’, ‘γι’ αυτό δεν πρέπει να μιλάμε’. Δηλαδή να φοβάται να δει ποιον; Την μητέρα του. Το βιολογικό του αίμα. Που θέλει να έρθει στο σπίτι, δεν είναι ότι δεν θέλει».

Η ίδια σημειώνει ότι έχει απευθυνθεί στις αστυνομικές αρχές. «Έχω πάει στην ασφάλεια. Έχω κάνει και στο παρελθόν ενέργεια για να το πάρω με εισαγγελική απόφαση και μου έβγαζαν ότι είμαι ακατάλληλη. Έχω 6 παιδιά μου πήρανε μόνο το πέμπτο. Δηλαδή τα άλλα μου τα παιδιά και νεογέννητο που έχω τώρα και το έχω στο σπίτι είμαι ικανή και δεν είμαι ικανή να μεγαλώσω ένα παιδί που είναι στην ‘Κιβωτό’. Μετά στο παιδί λέγανε ότι: ‘Η μητέρα σου δεν μπορεί να σε συντηρήσει’. Δημόσιος υπάλληλος, ακατάλληλος για το παιδί. Έχω κάνει πολλές ενέργειες», αναφέρει η μητέρα του ανήλικου.

«Θα πάρω τον νόμο στα χέρια μου»

Η μητέρα σημειώνει ότι αν έχουν συμβεί τα όσα καταγγέλλονται περί κακοποίησης του γιου της, θα πάρει τον νόμο στα χέρια της.

«Ένα σημάδι που είχε, είπε: ‘μαμά το έπαθα…’ δεν ολοκλήρωσε την κουβέντα, μίλησε η υπάλληλος: ‘χτύπησε από το παιχνίδι’. Συμφώνησε όμως το παιδί. Ο λόγος, δεν τον ξέρω. Τους κάνουν πλύση εγκεφάλου, να σας πω την αλήθεια; Πλύση εγκεφάλου. Στο σχολείο που πήγα παράνομα να το δω, υποτίθεται παράνομα, γιατί δεν μας επιτρέπουν να πηγαίνουμε στα σχολεία να ρωτάμε την πρόοδο του παιδιού, μόνο η Κιβωτός μπορούσε, ‘φύγε μαμά, φύγε γιατί μην το πούνε τα άλλα τα παιδιά και θα έχω κάποια τιμωρία, κάποια συνέπεια’. Εγώ καταλαβαίνω όταν δεν πάει καλά, αλλά με παρουσία κάποιου ατόμου δεν μπορούμε να μιλήσουμε και άνετα. Όταν λέει το παιδί: ‘πάρε με μαμά, πάρε με από εδώ και πήγαινε με σπίτι, θέλω να φύγω’. Και τηλεφωνική επικοινωνία με ανοιχτή ακρόαση κάποιος να καθοδηγεί την κουβέντα και να μην εκφράζεται το παιδί ελεύθερα».

«Τώρα ξεκαθαρίζει τι γίνεται σιγά σιγά. Τώρα σιγά σιγά αρχίζουν τα παιδιά και νιώθουν λίγο, λίγο, λίγο, προσπαθούν μετά από όλο αυτό, να νιώσουν ότι κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά γι’ αυτά. Έχω να μιλήσω από την Πέμπτη που πήγα και το επισκέφτηκα, πήγα το είδα το παιδί», τονίζει.

«Εάν έχει γίνει κακοποίηση σωματική, θα πάρω εγώ τον νόμο στα χέρια μου, ειλικρινά σας λέω. Εάν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Ούτε δικαστήρια, ούτε φυλακές, ούτε τίποτα, πειράξανε το παιδί μου; Θα πάρω εγώ τον νόμο», καταλήγει η μητέρα του 15χρονου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ