Κιβωτός του Κόσμου: Σύσκεψη στο Μαξίμου – Τι θα γίνει με τα παιδιά της δομής

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 9:30 για την «Κιβωτό του Κόσμου», μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί ασέλγειας και κακοποιητικών συμπεριφορών σε βάρος ανηλίκων.

Στη σύσκεψη που θα γίνει με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, αλλά και αρμοδίων, όπως η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης, θα γίνει μια συνολική αξιολόγηση της κατάστασης και θα γίνει συζήτηση για τα επόμενα βήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στη λειτουργία της δομής και στο τι θα γίνει με τα παιδιά που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό», όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση της υπόθεσης από την Δικαιοσύνη και τις Αρχές.

Η «κόλαση» που περιγράφουν παιδιά στις δομές

Στην Εισαγγελία ανηλίκων θα περάσει σήμερα ο φάκελος με τις καταγγελίες και τις μαρτυρίες για την «Κιβωτό του Κόσμου», μετά τα όσα κατέθεσε ο 18χρονος, από τον οποίο άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης και επιβεβαίωσε και ο ανήλικος τον οποίο κατονόμασε ο 18χρονος.

Οι εξελίξεις πλέον δρομολογούνται δεδομένου ότι ο 18χρονος με την κατάθεσή του δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, ενώ φέρεται να έχει κατονομάσει τον πατέρα Αντώνιο ως το πρόσωπο που έχει ασελγήσει σε βάρος του.

Αργά ή γρήγορα, ακόμη και εντός της εβδομάδας σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr,  το ιδρυτικό στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου» που κατονομάζεται, θα κληθεί ενώπιον των δικαστικών Αρχών είτε για να δώσει εξηγήσεις ή για να απολογηθεί.  Στην τελευταία περίπτωση θα πρέπει να έχει προηγηθεί σύλληψη. Οι καταγγελίες παιδιών για τις συνθήκες στις δομές της «Κιβωτού» παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν και άλλα τρία άτομα, τα οποία διέμεναν ως παιδιά στην «Κιβωτό» και στη συνέχεια εργάζονταν εκεί, καθώς έχουν καταγγελθεί για ξυλοδαρμούς, σκληρές τιμωρίες και κακοποιητικές συμπεριφορές απέναντι στα παιδιά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ