«Κιβωτός του Κόσμου»: «Με κλείδωσε στην αποθήκη και με χτύπησε όταν ήμουν 13 ετών» – Νέα μαρτυρία

Κλήση σε 15χρονο φιλοξενούμενο της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων επέδωσε χθες, Παρασκευή, η Εισαγγελία για κατάθεση με όσα φέρεται να συνέβαιναν στην δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, ένας άλλος φιλοξενούμενος στην δομή της «Κιβωτού» στην Πωγωνιανή -που είναι 18 χρονών σήμερα- προέβη σε καταγγελίες σχετικά με την δομή, στην οποία φοιτούσε.

Ο νεαρός, που όπως δηλώνει είχε πέσει θύμα βίας στα 13 του χρόνια και ο ίδιος, αποκαλύπτει ότι τα δύο άτομα που άσκησαν βία μεγάλωσαν στην «Κιβωτό».

«Αυτοί οι δύο μεγάλωσαν στην Κιβωτό, ήταν χρόνια εκεί και είναι δίπλα στον πάτερ», λέει αρχικά. «Εμένα συγκεκριμένα με είχε χτυπήσει για να παραδεχτώ ότι κάπνιζα. Ήμασταν σε μια αποθήκη, είχε κλειδώσει την πόρτα και με είχε χτυπήσει, δύο-τρεις σφαλιάρες», αναφέρει ο 18χρονος στην ΕΡΤ.

Ο νεαρός κάνει αποκαλύψεις για περιστατικά βίας και μέσα στη δομή του Βόλου. Αφορμή ήταν μία κλοπή που είχε καταγγείλει το καλοκαίρι ένας εργαζόμενος της δομής. Ένα από τα θύματα του ξυλοδαρμού θεωρήθηκε ύποπτο και φέρεται να έζησε τον εφιάλτη.

«Ήταν βία, τους χτυπήσανε άσχημα. Ένα παιδί 17 ετών το πλακώσανε, του είχε πρηστεί το μάτι, του είχε πρηστεί το αυτί, έβγαζε αίματα. Ούτε καν ασχολήθηκαν. Βγήκαν και είπαν ότι είδε κάποιον εφιάλτη το βράδυ. Μπήκαν μεσάνυχτα στο δωμάτιό του, και τον χτύπησαν. Ο ένας του κρατούσε το στόμα και ο άλλος το χτύπαγε», αναφέρει ο ίδιος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 18χρονος δήλωσε πως είναι πρόθυμος να καταθέσει όσα γνωρίζει, αν κληθεί από τον εισαγγελέα.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ