Κιβωτός του Κόσμου: Η δωρεά στον Βόλο και οι στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου». Στην εκπομπή «Το Πρωινό» μίλησε την Τρίτη ο βιομήχανος και Αντιδήμαρχος Βόλου, Κώστας Λούλης, ο οποίος έχει κάνει δωρεά δυο ακινήτων στην «Κιβωτό του Κόσμου», σε ένα εκ των οποίων φιλοξενούνται παιδιά.

Πρόκειται για την δομή στην οποία έχει γίνει καταγγελία πως παιδιά κλειδώνονταν μέσα στα κλουβιά για τα πουλιά, στο πλαίσιο τιμωρίας τους και μάλιστα οι υπεύθυνοι της δομής άφηναν εκεί για ώρες τα παιδιά, δίχως να τους δίνουν φαγητό και νερό.

Ο κ. Λούλης αποκάλυψε πως «δεν είναι μόνο ένα, είχε πάρα πολλά κλουβιά για πουλιά στην έκταση που παραχώρησα στην «Κιβωτό του Κόσμου».

«Αν εγώ ως πατέρας ήμουν στην δυσάρεστη θέση να έχω τα παιδιά μου σε ένα ίδρυμα και μου έλεγε το παιδί μου ότι «με βάζουν σε αυτό το κλουβί», θα πήγαινα κατευθείαν στον εισαγγελέα. Γιατί δεν πήγε η μητέρα αυτή στον εισαγγελέα;», σχολίασε ο επιχειρηματίας.

Σε ότι αφορά όλα όσα ακούγονται στην δημόσια σφαίρα τις τελευταίες ημέρες για τον πατέρα Αντώνιο και άλλα στελέχη της «Κιβωτού του Κόσμου», σχετικά με κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών, ο Κώστας Λούλης είπε «δεν προδικάζω ούτε καταδικάζω ούτε αθώωνω κανέναν. Πιστεύω ακράδαντα στο τεκμήριο της αθωότητας μέχρι να τελεσιδικήσει μια υπόθεση. Η Δικαιοσύνη είναι αρμόδια να ερευνήσει σε βάθος όλες τις καταγγελίες και να αποφανθεί αν ο πατήρ Αντώνιος είναι ένοχος ή αθώος».

«Ακούμε 10 περιπτώσεις και δεν ακούμε άλλες μαρτυρίες από παιδιά. Συνολικά 7000 παιδιά έχουν περάσει από την «Κιβωτό του Κόσμου» όλα αυτά τα χρόνια», συμπλήρωσε ο βιομήχανος. Όπως αποκάλυψε, προ λίγων ημερών και ενώ είχε ξεσπάσει ο σάλος, συναντήθηκε με τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, που βρίσκεται στην δίνη των καταγγελιών, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Τον πατέρα Αντώνιο είχα χρόνια να τον δω. Τον είδα πριν από τρεις ημέρες και μου είπε ότι είπε και στις δηλώσεις του, πως όλα είναι ψέματα. Κι εγώ όταν τελειώσει η έρευνα θα χαρώ αν είναι όλα ψέματα»

«Όταν κάνω μια δωρεά, κοιτάζω πρώτα στον ουρανό και δεν ασχολούμαι με τα εσωτερικά στο σωματείο που κάνω των δωρεά. Έχω να πάω στο ένα σπίτι 3 χρόνια και στο άλλο 4 χρόνια», είπε αναφερόμενος στις καταγγελίες για κακοδιαχείριση, σε σχέση με τις δωρεές των δύο ακινήτων που εκείνος έχει κάνει στην «Κιβωτό του Κόσμου».

 

Οι στενοί συνεργάτες

Την ίδια ώρα, το επίκεντρο της έρευνας των Αρχών βρίσκονται τέσσερα πρόσωπα. Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Οργάνωσης και άλλα τρία που ήταν τα πιο κοντινά του.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τα συγκεκριμένα πρόσωπα πρωταγωνιστούν σε δεκάδες περιστατικά φρίκης με απομόνωση παίδων, ξυλοδαρμούς και ψυχολογικούς εκβιασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, πρόκειται για:

  • Τον Π.Σ. παιδαγωγό στη δομή των Ιωαννίνων, ο οποίος ήταν πρώην τρόφιμος της Οργάνωσης και είναι αντιμέτωπος με καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και τιμωρίες.
  • Την Α.Θ. υπεύθυνη της δομής Ιωαννίνων, σύζυγο του Π.Σ., η οποία λέγεται ότι γνώριζε για τις κακοποιήσεις και δεν προχώρησε σε καταγγελία
  • Τον Π.Μ. εργαζόμενος στη δομή του Κολωνού. Περιγράφεται ως νευρικός, απότομος και άτομο που ψυχολογική βία.

Όλοι τους βρίσκονται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης και αναμένεται να καταθέσουν όσα γνωρίζουν και φέρονται να έχουν κάνει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ