«Κιβωτός του Κόσμου»: «Γνωρίζω τον 19χρονο, είναι ψέματα όσα καταγγέλλει» – Τι υποστηρίζει πρώην τρόφιμος

Διαψεύδει ένας πρώην φιλοξενούμενος της «Κιβωτού του Κόσμου» τις καταγγελίες του 19χρονου περί ασέλγειας σε βάρος του, κάνοντας λόγο για «ψέματα». Ο Ανδρέας Μαρινιάκ σχολίασε τις καταγγελίες περί ασέλγειας και κακοποίησης ανηλίκων που συγκλονίζουν την κοινή γνώμη τα τελευταία 24ωρα, και υποστηρίζει ότι ο ίδιος ούτε έχει βιώσει ούτε έχει δει κάποιο περιστατικό να συμβαίνει μπροστά στα μάτια του.

Εκφράζει, δε, την στήριξή του στον πατέρα Αντώνιο και διατυπώνει το ερώτημα, «γιατί στα 25 χρόνια που υπάρχει αυτό το έργο δεν βγήκε κάποιος να πει ‘παιδιά κάτι συμβαίνει’ και βγαίνουν τώρα;».

Ο Ανδρέας μίλησε στην εκπομπή Tlive, δίνοντας την δική του -διαφορετική- εκδοχή για τα όσα διαδραματίζονταν στην «Κιβωτό».

Όπως εξήγησε, «από παιδάκι, από την 4η δημοτικού, όταν η οικογένειά μου διαλύθηκε έμεινα στην Αθήνα με την αδελφή μου και την μητέρα μου και ήμασταν λίγο ξεκρέμαστοι. Δεν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές ανάγκες… Η βοήθεια βρέθηκε από τον πατέρα Αντώνιο. Βρέθηκε στον δρόμο μας αυτός ο άνθρωπος, να μας βοηθήσει να προχωρήσουμε. Αρχικά με το να καλύψουμε τις πολύ βασικές μας ανάγκες και με νομική βοήθεια στη μητέρα μου για να μπορέσει να τακτοποιήσει τα θέματα του διαζυγίου της».

«Ούτε έχω βιώσει ούτε έχω δει κάποιο περιστατικό να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μου. Τα παιδιά που βγαίνουν και καταγγέλλουν αυτά τα πράγματα τα ξέρω και μπορώ να τα αναγνωρίσω», είπε ερωτηθείς για τις σοβαρές καταγγελίες που έχουν δημοσιευτεί.

Σε ερώτημα σχετικά με τον 19χρονο που κατήγγειλε ασέλγεια σε βάρος του, υποστήριξε ότι λέει ψέματα. «Βεβαίως γνωρίζω ποιος είναι και τι άνθρωπος είναι γιατί μαζί μεγαλώσαμε, καλώς ή κακώς. Μπορεί να μην θέλω να έχω κάποια επαφή μαζί του μετά απ’ όσα έχουν συμβεί αλλά γνωρίζω και τον χαρακτήρα του και το τι του προσέφερε η ‘Κιβωτός’ και προσωπικά ο πάτερ. Τον μάζεψε από μια περιοχή, του έδωσε την βοήθεια να πάει στο σχολείο, στήριξε την οικογένειά του, τους ανθρώπους του που είχαν σοβαρά θέματα υγείας και να γυρνάει μετά από τόσο καιρό και να καταγγέλλει αυτά τα ψέματα, τα οποία είναι ανυπόστατα. Γνωρίζει ο ίδιος ότι εγώ ήμουν μπροστά και μπορώ να διαψεύσω όλα αυτά που λέει».
Στην επισήμανση ότι δεν θα μπορούσε να είναι μπροστά σε ένα τέτοιο περιστατικό αφού φέρεται να συνέβη σε ιδιωτικό χώρο, ισχυρίστηκε πως «δεν ήμουν στο δωμάτιο γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να είναι ούτε αυτός, δεν υπήρχε κάποιο παιδί μόνο του μέσα στο δωμάτιο του ιερέα. Αυτό απαγορευόταν απ’ όλα τα πρωτόκολλα, δεν ήταν κάτι φυσιολογικό να συμβαίνει».
«Κι εγώ ήμουν ένα από τα αγαπημένα παιδιά του πατέρα, δεν ξεχώριζε τα παιδιά. Κι εγώ ταξίδευα μαζί του, στις διακοπές τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, το καλοκαίρι. Μας έπαιρνε μαζί του για να βλέπουμε νέα μέρη, να γνωρίζουμε κόσμο, να βρισκόμαστε με τα παιδιά από τα παραρτήματα…», είπε στη συνέχεια σχολιάζοντας τα ρεπορτάζ που μεταδόθηκαν για τα ταξίδια και τις κρουαζιέρες.
Υποστήριξε, επίσης, ότι «λέει ψέματα» και ο αυτόπτης μάρτυρας που φέρεται να άνοιξε πόρτα και να είδε το στέλεχος της Κιβωτού με τον καταγγέλλοντα σε ερωτική πράξη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ