Κιβωτός του Κόσμου: Εξηγήσεις δίνει σήμερα ο πατήρ Αντώνιος – Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του

Σχεδόν τρεις μήνες μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου», ο πατήρ Αντώνιος καλείται σήμερα να δώσει εξηγήσεις στην Εισαγγελία Ανηλίκων.

Κιβωτός του Κόσμου: Δομές χωρίς άδεια, ανεμβολίαστα παιδιά και οικονομικές απάτες

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατήρ Αντώνιος θα καταθέσει πολυσέλιδο υπόμνημα – άνω των 100 σελίδων – για να αντικρούσει το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή.

Στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση είχαν προχωρήσει δυο έφηβοι ηλικίας 19 και 15 ετών.

Κιβωτός του Κόσμου: Σε γυναικείο μοναστήρι ο πατήρ Αντώνιος – Γιατί ματαιώθηκε η συνέντευξη Τύπου

Βασικό υπερασπιστικό επιχείρημα του ιδρυτή της ΜΚΟ αποτελεί σύμφωνα με πληροφορίες ότι οι καταγγελίες σε βάρος του οφείλονται σε ιδιοτελή κίνητρα, δεν έχουν βάση και αποτελούν μέρος ενός επικοινωνιακού πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη εις βάρος του.

Σύμφωνα με τo MEGA, σχετικά με τις κατηγορίες του 19χρονου, ο ιδρυτής της «Κιβωτού» θα υποστηρίξει ότι ο καταγγέλλων είχε προβεί σε παράνομες πράξεις, πέραν της κλοπής του χρηματοκιβωτίου στη δομή του Βόλου. Θα ισχυριστεί επίσης ότι, σε προγενέστερο χρόνο, μιλούσε με κολακευτικά σχόλια για τη ζωή του στην Οργάνωση και θα επικαλεστεί μαρτυρίες περίπου 7 ατόμων που θα πουν ότι ο 19χρονος ψεύδεται για τον τόπο και τον χρόνο της φερόμενης σεξουαλικής του κακοποίησης από τον πατέρα Αντώνιο.Επιπλέον, μέσω του υπομνήματος, θα υποστηρίξει ότι δεν ευσταθούν όσα λέει ο 19χρονος για παρενόχλησή του καλοκαιρινούς μήνες μέσα στη θάλασσα, καθώς εκεί ήταν παρόντα πολλά άτομα, συνεπώς κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί. Παράλληλα, θα κατατεθεί από τους μάρτυρες πως προσεγγίστηκαν και πιέστηκαν από τον 19χρονο προκειμένου να αλλάξουν την εις βάρος του κατάθεση.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Προθεσμία ζήτησε και έλαβε ο πατήρ Αντώνιος – Μήνυση σε βάρος του από την μητέρα του 15χρονου

Αναφορικά με τις κατηγορίες του 15χρονου, ο πατήρ Αντώνιος θα υποστηρίξει ότι στην αρχική του κατάθεση δεν είχε μνημονεύσει σεξουαλική κακοποίηση, κάτι το οποίο πιθανόν έγινε μετά από συνάντησή του με τον 19χρονο και θα επικαλεστεί μαρτυρία συγκατοίκου του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ