Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Στη Μητρόπολη έφτασαν οι γιοι του

Μεγάλη είναι η ουρά έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη Αθηνών για το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι τρεις σταθμοί στη ζωή του

Πριν από λίγη ώρα, οι γιοι του τέως βασιλιά Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος, αποχώρησαν από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» και έφτασαν στη Μητρόπολη για την Εξόδιο Ακολουθία.

Η Εξόδιος Ακολουθία του τέως βασιλιά θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι στη Μητρόπολη Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου. Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Ναό θα έχουν αυστηρά οι προσκεκλημένοι της.

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ο Αντώνης Σαμαράς στο λαϊκό προσκύνημα

 

Η διάταξη των θέσεων θα γίνει βάσει πρωτοκόλλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα βρίσκεται στην Ωραία Πύλη και δίπλα του, δεξιά και αριστερά, θα βρίσκονται οι 12 συνοδικοί μητροπολίτες, 6 και 6. Ακολούθως, αμέσως μετά, η χορωδία του ναού και μπροστά από τον Δεσποτικό Θρόνο θα βρίσκεται η οικογένεια: η σύζυγος του εκλιπόντος Άννα Μαρία, τα παιδιά του, οι αδερφές του, η επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η Ειρήνη.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Συγκινημένη η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης

Αριστερά από την οικογένεια θα βρίσκονται οι εν ενεργεία αρχηγοί κρατών. Δηλαδή, τα βασιλικά ζεύγη της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος. Πίσω τους, οι πρώην βασιλείς και θα ακολουθούν οι διάδοχοι των θρόνων.

Στη λίστα με τους υψηλούς προσκεκλημένους που θα παρακολουθήσουν την Εξόδιο Ακολουθία βρίσκονται περίπου και 60 Έλληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επιχειρηματίες και πολιτικοί. Επίσης, το παρών θα δώσουν ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος και εκπρόσωποι Αυτοκέφαλων Ορθόδοξων Εκκλησιών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ