Κηδεία Αλέξανδρου Νικολαΐδη: Η συγκλονιστική στιγμή με τον Μιχάλη Μουρούτσο να μεταφέρει τα Ολυμπιακά μετάλλιά του

Αναμφίβολα, οι κορυφαίες στιγμές της αθλητικής καριέρας του του Αλέξανδρου Νικολαΐδη ήταν οι κατακτήσεις των δύο αργυρών μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα οποία έπειτα από επιθυμία του Ολυμπιονίκη  θα τεθούν σε δημοπρασία και τα έσοδα θα πάνε σε ιδρύματα.

Μία από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στη κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαϊδη, ήταν αυτή με τον Μιχάλη Μουρούτσο να κουβαλά τα δύο Ολυμπιακά μετάλλια του αδικοχαμένου πρωταθλητή. Ο Μουρούτσος, μαζί με την Ελλη Μυστακίδου που στεκόταν δίπλα του, κρατώντας ένα κόκκινο τριαντάφυλλο κρατούσε πάνω σε ένα ειδικό μαξιλάρι, τα δύο ασημένια μετάλλια που κατέκτησε ο φίλος του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου.

Πριν από λίγη ώρα, στα κοιμητήρια Φιλύρου γράφτηκε και η «τελευταία πράξη», με την οικογένειά και τους φίλους του να του λένε το ύστατο αντίο στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου από την μπάντα της Πυροσβεστικής να συνοδεύει τον Ολυμπιονίκη στην τελευταία του κατοικία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ