Κιάτο: Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό – Τρεις συλλήψεις

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. σε καταυλισμό στο Κιάτο, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Στην επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών Ρομά, ηλικίας από 20 έως 26 ετών.

Κορίνθου – Πατρών: Ρομά έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές

Πρόκειται για άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, όταν έκλεισε η Εθνική Οδός.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής, Ρομά βγήκαν στην εθνική οδό και έβαλαν φωτιές.  Για λόγους ασφαλείας των διερχόμενων οδηγών η αστυνομία έκλεισε την Κορίνθου – Πατρών στο ύψος του Κιάτου.

ΕΛ.ΑΣ.: Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από την σημερινή επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά στη Δυτική Αττική – 6 συλλήψεις, 15 προσαγωγές

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις σε όλη την χώρα για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας, ενώ στο πλαίσιο αυτών στοχευμένη επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες (Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022) στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου.

Συνολικά προσήχθησαν πέντε άτομα, από τα οποία τα τρία συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, των επικίνδυνων παρεμβάσεων στην οδική συγκοινωνία, της παρακώλυσης συγκοινωνιών, των φθορών ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν και δύο οχήματα.

Θεσσαλονίκη: Νέες συγκρούσεις Ρομά με ΜΑΤ έξω από τον οικισμό «Αγία Σοφία» – Πυροβολισμοί, φωτιές και χημικά

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες, βραδινές ώρες χθες Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, και συγκεκριμένα από τη χ/θ 99,5 έως τη χ/θ 101,5 της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα, άναψαν φωτιές με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των διερχομένων οχημάτων, στα οποία επιπλέον έριξαν πέτρες προκαλώντας φθορές τόσο σε αυτά όσο και στο οδόστρωμα.   

Την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και λοιπών συμμετεχόντων. 

Στην επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνέδραμαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. Κορίνθου και των Διμοιριών Υποστήριξης Κορίνθου και Αργολίδας

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών». 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ