Κάτοικος Καρδίτσας στο enikos.gr: Ανεβήκαμε στις ταράτσες μας γιατί το σπίτι γέμισε με νερό – Υπάρχει κίνδυνος σε πολλά σημεία

Απίστευτη είναι η καταστροφή τις τελευταίες ώρες στην Καρδίτσα, με κατοίκους από οικισμούς να κάνουν έκκληση μέσω του enikos.gr στις αρμόδιες αρχές για άμεση βοήθεια.

Του Μίλτου Σακελλάρη

Ο κ. Κώστας, ένας από τους κατοίκους που εγκλωβίστηκε σε οικισμό στον Παλαμά, μίλησε στο enikos.gr και περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη. “Είναι πραγματικά τραγικό αυτό που έγινε. Το νερό έφτασε μέσα στα σπίτια μας. Ξεπέρασε το ένα μέτρο. Αναγκαστήκαμε να φτάσουμε στην ταράτσα για να νιώθουμε ασφαλείς γιατί έβρεχε ακατάπαυστα. Δεν ήρθε κανείς να μας βοηθήσει. Βλέπαμε κι άλλους να έχουν ανέβει στις ταράτσες των σπιτιών τους”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Από το Παλαιοζωγλώτι, ένας οικισμός που καταστράφηκε με τον Ιανό, κάτοικοι κάνουν έκκληση για βοήθεια καθώς το ποτάμι έχει αρχίσει και υπερχειλίζει. “Αυτή τη στιγμή είμαι ασφαλής. Ποιος μου λέει ότι δεν θα υπερχειλίσει ξανά το ποτάμι και δεν θα φτάσει στο σπίτι μου. Να ξέρουν όλοι οι υπεύθυνοι πως από εδώ και πέρα δεν θα πάμε ανθρώπινα θα πάμε με εισαγγελείς. Δεν σηκώνει κανείς το τηλέφωνο”, μας είπε η κ. Ευγενία Γριβέλα.

“Το ποτάμι έφτασε στο σπίτι μου. Ζητούσαμε πράγματα τα οποία δεν έγιναν. Μας έλεγαν ότι θα έρθουν τα μηχανήματα και δεν ήρθαν ποτέ. Ζητήσαμε κάτι πάρα πολύ απλό από την Πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές και δεν πήραμε απαντήσεις επί του πρακτέου”, πρόσθεσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ