#κάτι_που_δεν_ξέρετε_για_μένα: Τα social media πλημμυρίζουν συγκλονιστικές εξομολογήσεις

«Έχω περάσει και επιβιώσει από καρκίνο. Κάθε 6 μήνες κάνω εξετάσεις και κάθε φορά έχω το ίδιο, αμείωτο άγχος για τα αποτελέσματα. Δουλεύω σε αντικαρκινικό νοσοκομείο και προσπαθώ καθημερινά να βοηθήσω όσο και όπως μπορώ ανθρώπους που περνάνε τα ίδια με εμένα». Εξομολογήσεις όπως η παραπάνω, σκέψεις και συναισθήματα από τα μύχια της ψυχή τους, εμπειρίες που τους στιγμάτισαν, sucess stories, αλησμόνητα βιώματα ή ακόμα και ευτράπελα είναι μερικά από όσα μοιράζονται δημόσια οι χρήστες της πλατφόρμας Χ με τις αναρτήσεις να έχουν μόνο ένα κοινό μεταξύ τους: το #κατι_που_δεν_ξέρετε_για_μένα.

Της Βιολέτας Φωτιάδη

Το εν λόγω hashtag πρωτοεμφανίστηκε στη ροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης το 2019 και από όπως «προδίδει» και το όνομά του δίνει τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να μοιραστεί (επώνυμα, ανώνυμα ή με όποιο ψευδώνυμο επιλέξει να ονοματοδοτήσει το προφίλ του) βάρη και αλήθειες για τη ζωή του.

Μερικές από τις αναρτήσεις του #κατι_που_δεν_ξέρετε_για_μένα:

Οι περισσότερες αναρτήσεις αφορούν καθημερινές, ανθρώπινες, απλές αλλά καθόλου απλοϊκές ιστορίες από εκείνες που μόνο η ζωή ξέρει να γράφει και μάλλον αυτό είναι που επιζητούν και οι χρήστες: να έρθουν «κοντά» ακόμα και από την απόσταση του πληκτρολογίου και να επικοινωνήσουν αυτά που τους στοιχειώνουν, εκείνα που τους κάνουν να γελούν, να χαμογελούν και όσα τους δίνουν κουράγιο να συνεχίζουν να «παλεύουν».

«Είναι πολλοί οι λόγοι πίσω από το γιατί θέλουμε να μοιραζόμαστε τις πολύ δικές μας, προσωπικές ιστορίες με τον κόσμο. Σίγουρα για να εμπνεύσουμε κάποιους ανθρώπους, για να τους βοηθήσουμε μέσα από τη δική μας ιστορία, να πάρουν κουράγιο, να πιστέψουν ότι δεν έχει έρθει το τέλος και ότι πάντα υπάρχει ελπίδα», εξηγεί στο enikos.gr η ψυχολόγος, συστημική ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας Ελένη Σαμπάνη.

Η ίδια συμπληρώνει πως ακόμα ένας λόγος που επιλέγουμε αυτή την έκθεση είναι «για να νιώσουμε λιγότερο μόνοι, να δούμε ότι αυτό που μας συμβαίνει δεν είναι μόνο δικό μας. Μπορεί και άλλοι να έχουν την ίδια εμπειρία με μας, οπότε δεν είμαστε μόνοι σε όλο αυτό».

«Το να μοιραστούμε κάτι είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος από μόνος του για να το κάνουμε. Να συνδεθούμε με τον κόσμο μέσα από ένα κομμάτι μας που ενώ φαίνεται να είναι το πιο ευάλωτό μας, είναι και το πιο βαθιά ανθρώπινο, αυτό που συγκεντρώνει τις δυναμικές που μας κάνουν να νιώθουμε πιο δυνατοί», καταλήγει η ψυχολόγος.

 

 

Ανάμεσα στις αναρτήσεις με προσωπικές ιστορίες και μύχιες σκέψεις εντοπίζεται και μία ανάρτηση της ΕΛΑΣ η οποία χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο hastag για να ενημερώσει τους χρήστες της πλατφόρμας Χ ότι μπορούν να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση και μέσω γραπτού μηνύματος στο 100.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ