Κατέσχεσαν χασίς και 15.000 ευρώ

Κατέσχεσαν χασίς και 15.000 ευρώ

Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν την Παρασκευή, στη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης της αστυνομίας για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε θερμοκήπια στο Λασίθι.

Όπως ανακοινώθηκε από τον αστυνομικό διευθυντή Λασιθίου, Ταξίαρχο Φανούρη Μανιαδάκη,σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε αγροτική περιοχή εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 1.428 δενδρύλλια κάνναβης.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν αποξηραμένα δενδρύλλια συνολικού βάρους 163 κιλών, ενώ στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 14.925 ευρώ, προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις:

Συνελήφθησαν σε αγροτική περιοχή του δήμου Σητείας, δύο άνδρες, ηλικίας 37 και 48 χρονών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή του παραπάνω δήμου, δύο ειδικά διαμορφωμένοι και περιφραγμένοι χώροι (θερμοκήπια), όπου καλλιεργούντο επιμελώς χίλια 1.428 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 4 μέτρα, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν ο 37χρονος και ο 48χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της διενεργηθείσας έρευνας και προανάκρισης, καθώς προέκυψε ότι καλλιεργούσαν τη συγκεκριμένη φυτεία, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Επιπλέον, σε βοηθητικό χώρο, παραπλεύρως των θερμοκηπίων, όπου διέμεναν οι ανωτέρω καλλιεργητές, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Αποξηραμένα δενδρύλλια συνολικού βάρους 163 κιλών, τρία εύχρηστα πιστόλια των 9mm, 227 πλήρη φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο.

Επίσης στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 14.925 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

 

Πηγή: cretalive.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ