Κατέρρευσε από το χιόνι η οροφή στο κλειστό γήπεδο των εκπαιδευτηρίων Δούκα – Το email του σχολείου στους γονείς

Ανησυχία στους γονείς έχει προκαλέσει η κατάρρευση στέγης του κλειστού γηπέδου ΔΑΪΣ των εκπαιδευτηρίων Δούκα στο Μαρούσι κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας “Ελπίς”. Οι γονείς ζητούν μάλιστα την παρέμβαση εισαγγελέα και θέτουν μια σειρά από ερωτήματα που αφορούν στη στατική επάρκεια των σχολικών κτιρίων και τις άδειες λειτουργίας. Από την πλευρά της, η διοίκηση του σχολείου διαβεβαιώνει πως έγιναν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και “πιστοποιήθηκε ότι το Δαΐς είναι απόλυτα ασφαλές να λειτουργήσει όλους τους χώρους του εκτός από το κλειστό γήπεδο που έχει ζημιά στην οροφή του”.

“Αυτό που ζητούμε είναι την νόμιμη πιστοποίηση των κτιρίων και οτιδήποτε αφορά αυτό. Όλα τα παιδιά εκεί είναι παιδιά μας και όλοι θέλουμε το καλό των παιδιών μας. Η κατάσταση που είδαμε είναι τραγική και το πιο τραγικό είναι ότι άκουσα τον γιο μου κάποια στιγμή να λέει μπαμπά θα είχα μάθημα αν δεν ήταν αργία” δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Αθηναγόρας Ανδριαδάκης, εκπρόσωπος συλλόγου γονέων.

Το email που έστειλαν τα εκπαιδευτήρια Δούκα στους γονείς

“Σε συνέχεια της από 26/1/22 επικοινωνίας μας, σας ενημερώνουμε ότι η εξαιρετικά έντονη χιονόπτωση, που προκάλεσε μεγάλες δυσκολίες στις οδικές μετακινήσεις αλλά και ζημιές σε οροφές αθλητικών και εμπορικών κτιρίων της Αττικής, μεταξύ των οποίων και του κλειστού μας γηπέδου Δαΐς, αντιμετωπίστηκε με ταχύτητα και επαγγελματισμό από τις τεχνικές υπηρεσίες του οργανισμού μας”, αναφέρει το email που έστειλαν τα εκπαιδευτήρια “Δούκας” στους γονείς.

“Το σχολείο μας είναι έτοιμο να υποδεχθεί την Δευτέρα τους μαθητές του μετά από μια εβδομάδα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με ασφάλεια και πολύ θετική ενέργεια. Δυστυχώς, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, οι μαθητές μας δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το κλειστό μας γήπεδο μιας και έχουμε σοβαρή ζημιά στην οροφή του. Θεωρούμε σημαντικό να γνωρίζετε ότι έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από δυο διαφορετικές ομάδες εξωτερικών ειδικών εμπειρογνωμόνων και πιστοποιήθηκε ότι το Δαΐς είναι απόλυτα ασφαλές να λειτουργήσει όλους τους χώρους του εκτός από το κλειστό γήπεδο που έχει ζημιά στην οροφή του.

Είναι χρήσιμο να σας αναφέρουμε ότι το Δαΐς είναι κατασκευαστικά τρία ανεξάρτητα κτήρια (θέατρο, κλειστό γήπεδο και κολυμβητήριο) που καμία στατική σύνδεση δεν έχουν μεταξύ τους, οπότε η ζημιά στην οροφή του κλειστού γηπέδου επηρέασε μόνο το χώρο του γηπέδου και σε καμία περίπτωση την λοιπή στατικότητα και ανθεκτικότητα του υπόλοιπου κτηρίου.

Οι τεχνικές μας υπηρεσίες σε συνεργασία με εξωτερικούς ειδικούς συνεργάτες έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και έχουν αποκλείσει το κλειστό γήπεδο από κάθε δυνατότητα πρόσβασης, μιας και έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες αποκομιδής και σταδιακής αποκατάστασης της ζημιάς.

Είμαστε σίγουροι ότι η δάδα του κλειστού γηπέδου μας, Δαΐς, θα ξαναλάμψει σχετικά σύντομα δίνοντας την δυνατότητα στους μαθητές μας να το χαίρονται στην σχολική τους καθημερινότητα και παράλληλα να φωτίσει όμορφες και σημαντικές αθλητικές στιγμές του αγαπημένου μας συλλόγου, του ΑΣΕΔ”, επισημαίνεται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ