Κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα ανατρέπει τα δεδομένα στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

Υπάλληλος καταστήματος περιγράφει τις κινήσεις του Ζακ Κωστόπουλου πριν μπει στο κοσμηματοπωλείο και αναφέρει τρεις άνδρες, πιθανότατα φίλους ή γνωστούς του, των οποίων την ταυτότητα δεν γνωρίζει κανείς μέχρι στιγμής.

Η υπάλληλος περιέγραψε στην κατάθεσή της ότι ο Ζακ Κωστόπουλος βρισκόταν μέχρι και λίγα λεπτά πριν από το μοιραίο περιστατικό με τρεις άνδρες. Τα τρία άτομα θα μπορούσαν ενδεχομένως να δώσουν σημαντικές πληροφορίες στις αρχές για όλα όσα συνέβησαν. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν εμφανιστεί.

Αστυνομικές πηγές αποκάλυψαν στο “Έθνος” την κατάθεση της υπαλλήλου: “Μεταξύ 14:20 και 14:40 είδα έναν άνδρα (σ.σ εννοεί τον Ζακ Κωστόπουλο) να φωνάζει έξω από το κατάστημα στο οποίο εργάζομαι. Τρία άτομα προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. Ο ένας μάλιστα μπήκε στο μαγαζί και αγόρασε ένα νερό με σκοπό να του το προσφέρει και να τον βοηθήσει να ηρεμήσει. Αρχικά, ο άνδρας που φώναζε είχε πάει να μπει στο μαγαζί που δουλεύω. Τελικά δεν το έκανε και μπήκε στο κοσμηματοπωλείο. Δεν ξέρω πως μπήκε. Μετά τον είδα να κρατάει τον πυροσβεστήρα και να χτυπά την πόρτα του κοσμηματοπωλείου”.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η πόρτα του κοσμηματοπωλείου ήταν ανοιχτή κατά την απουσία του ιδιοκτήτη και κλείδωσε αυτόματα με την είσοδο του 33χρονου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάθεση του ειδικού φρουρού, ο οποίος μαζί με έναν συνάδελφό του έφτασαν πρώτοι στο σημείο.

Ο αστυνομικός αναφέρει ότι ο 33χρονος προσπάθησε στιγμιαία μετά την έξοδό του από το κοσμηματοπωλείο και ενώ είχε ήδη τραυματιστεί, να βάλει τέλος στη ζωή του με ένα κομμάτι γυαλί.

“Είδα τον άνδρα να έχει τραύματα στο λαιμό και να βρίσκεται σε αμόκ. Ήθελε να αποφύγει τη σύλληψή του. Άρπαξε ένα γυαλί από τη σπασμένη τζαμαρία και απείλησε υπάλληλο του ΕΚΑΒ. Κινήθηκε επίσης κατά πολιτών. Μετά προσπάθησε να αυτοκτονήσει στέφοντας το γυαλί προς το στήθος του” ανέφερε ο ειδικός φρουρός.

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ ανέφερε ότι όταν έφτασε στο σημείο ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν ήδη σε πολύ κακή κατάσταση: “Αιμορραγούσε στο κεφάλι. Κάποια στιγμή σηκώθηκε και προσπάθησε να με απειλήσει με γυαλί. Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν όταν προσπάθησε να απομακρυνθεί”.

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ