Καταθέσεις – φωτιά για τον πλαστικό χειρουργό του Κολωνακίου – «Τον θεωρώ υπεύθυνο για τον θάνατο της μητέρας μου»

Τις καταθέσεις που «καίνε» τον πλαστικό χειρουργό, ο οποίος συνδέεται με τους θανάτους δύο γυναικών έπειτα από επέμβαση λιποαναρρόφησης, αποκαλύπτει η Realnews. Πρόκειται για γνωστό γιατρό του Κολωνακίου και ιδιοκτήτη κέντρου ιατρικής αισθητικής, ο οποίος χειρούργησε την 57χρονη κομμώτρια από την Πάτρα που κατέληξε πριν από δύο εβδομάδες, αλλά και μια 69χρονη από την Κάρπαθο, τον Μάρτιο του 2020. Μάλιστα, για τη δεύτερη υπόθεση ο πλαστικός χειρουργός βρίσκεται στα δικαστήρια με την οικογένεια της θανούσης, έπειτα από αγωγή που κατατέθηκε σε βάρος του.

Τον Μάρτιο του 2020 η Ελλάδα βίωνε τις τραγικές συνέπειες του κορονοϊού. Τα νοσοκομεία ανέστειλαν τα προγραμματισμένα χειρουργεία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες εισαγωγές λόγω της πανδημίας. Εκείνες τις ημέρες, και συγκεκριμένα στις 13 Μαρτίου, ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποίησε επέμβαση λιποαναρρόφησης κοιλίας στην 69χρονη, σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, με την ασθενή μάλιστα να εμφανίζεται χωρίς συνοδό.

«Η ασθενής ήταν πλήρως συνειδητοποιημένη και απόλυτα αποφασισμένη για την επέμβαση και την αλλαγή/διόρθωση που επιθυμούσε. Ουδέποτε εκμεταλλεύτηκα την “εύθραυστη ψυχοσύνθεσή της”, την “κακή της ψυχολογία” ή την “ανασφάλειά της” όπως με αφελείς ψυχολογικές ερμηνείες υποστηρίζουν οι ενάγοντες. Φυσικά και γνώριζα ότι η ασθενής δεν είχε συνοδό, αλλά τέτοια ανάγκη ή υποχρέωση δεν ετίθετο για την πραγματοποίηση της επέμβασης», κατέθεσε ο γιατρός. Όπως υποστήριξε ο πλαστικός χειρουργός, την επομένη της επέμβασης, η ασθενής τού ανέφερε ήπιο άλγος στην κοιλιακή χώρα, «σύμπτωμα που συνάδει με το είδος και το σημείο της επέμβασης. Ουδέποτε διαμαρτυρήθηκε η ασθενής για συνεχόμενους πόνους και δύσπνοια. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας βρισκόταν σε καλή κατάσταση».

«Του έλεγε ότι πονούσε»

Τη δική της εκδοχή παρουσιάζει η κόρη της 69χρονης μιλώντας στην «R»: «Ο γιατρός είπε ότι η μητέρα μου ήταν παραπονιάρα, επειδή του έλεγε ότι πονούσε. Μάλιστα, έμαθα για το χειρουργείο της μητέρας μου μία ημέρα μετά. Όταν τον ρώτησα γιατί έκανε λιποαναρρόφηση σε μια 69χρονη, μου απάντησε ότι δεν έχει σημασία η ηλικία και πως έχει χειρουργήσει και 84χρονη για τον ίδιο λόγο».

Ο γιατρός κατέθεσε πως ενημέρωσε την ασθενή ότι δεν πρέπει να φύγει από την Αθήνα, ιδίως αεροπορικώς, πριν περάσουν επτά ημέρες από την επέμβαση, ενώ ζήτησε να την εξετάσει την επομένη του εξιτηρίου, που δόθηκε στις 16 Μαρτίου. Όμως, όπως είπε, στις 17 Μαρτίου η ασθενής δεν εμφανίσθηκε στο νοσοκομείο. Η κόρη της υποστηρίζει ότι κατά την επιστροφή στην Κάρπαθο η μητέρα της ένιωσε αφόρητους πόνους και διεκομίσθη επειγόντως στο νοσοκομείο Ρόδου. Στις 21 Μαρτίου η γυναίκα πέθανε, με την ιατροδικαστική έκθεση να καταγράφει πολυοργανική ανεπάρκεια, σηπτική καταπληξία και διάτρηση εντέρου.

Ο πλαστικός χειρουργός κατέθεσε ότι ενημερώθηκε από την κόρη της 69χρονης ότι ταξίδεψε αεροπορικώς στην Κάρπαθο παρά τις οδηγίες του. Όταν η κόρη ανέφερε ότι η 69χρονη είχε οξείς πόνους στην κοιλιακή χώρα και μελανιές στο κοιλιακό τοίχωμα, εκείνος συνέστησε τη διενέργεια αξονικής τομογραφίας και την άμεση χειρουργική εκτίμηση. Αρνείται ότι έκανε κάποιο λάθος, ενώ επέρριψε την ευθύνη στους συναδέλφους του στη Ρόδο, οι οποίοι είτε δεν διέγνωσαν σωστά την αξονική τομογραφία στην οποία την υπέβαλαν, είτε της προκάλεσαν διάτρηση στο χειρουργείο που έγινε στη Ρόδο και μάλιστα με καθυστέρηση: «Χάθηκαν δύο πολύτιμα εικοσιτετράωρα, κατά τα οποία της χορηγήθηκαν μόνο αντιβιοτικά και έγινε μετάγγιση αίματος πλάσματος», υποστήριξε ο γιατρός.

Παραδέχθηκε σφάλμα

Καταπέλτης κατά του πλαστικού χειρουργού είναι στην κατάθεσή του ο γενικός χειρουργός του νοσοκομείου Ρόδου: «Το πρωί της Παρασκευής 20 Μαρτίου 2020, μου τηλεφώνησε ο γιατρός και μου ανέφερε ότι θεωρεί ότι είχε από σφάλμα προβεί σε διάτρηση του εντέρου της ασθενούς. Μου είπε συγκεκριμένα “πρέπει να της έχω τρυπήσει το έντερο”. Διαπιστώθηκε τότε συλλογή στο κοιλιακό τοίχωμα, η οποία και επιβεβαιώθηκε στο υπερηχογράφημα κοιλίας, και έγινε διαγνωστική παρακέντηση του κοιλιακού τοιχώματος με αναρρόφηση δύσοσμου θολερού υγρού».

Η οικογένεια της 69χρονης περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία όμως καθυστερεί, καθώς έχουν παραιτηθεί δύο πλαστικοί χειρουργοί που διορίστηκαν ως πραγματογνώμονες και αναμένεται ο διορισμός νέου. «Θέλω ο πλαστικός χειρουργός να καταδικαστεί και να τιμωρηθεί. Τον θεωρώ υπεύθυνο για τον θάνατο της μητέρας μου. Δεν έδειξε τη σωστή επιμέλεια και δεν της έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστώσει γιατί πονάει», δηλώνει η κόρη της 69χρονης στην «R».

Η υπόθεση της 69χρονης έρχεται στο φως μετά τον θάνατο της 57χρονης ιδιοκτήτριας γνωστού κομμωτηρίου στην Πάτρα, η οποία υποβλήθηκε σε επέμβαση λιποαναρρόφησης από τον ίδιο πλαστικό χειρουργό, στις 13 Μαρτίου 2024. Οι συγγενείς της 57χρονης, που κατέθεσαν μήνυση, υποστήριξαν ότι δεν έγινε προεγχειρητικός έλεγχος, ότι ο γιατρός τούς διαβεβαίωνε πως όλα πήγαν καλά, όμως λίγο μετά η 57χρονη άρχισε να πονά και να έχει ναυτίες. Πήγε σε δύο νοσοκομεία και, αν και οι εξετάσεις της ήταν καλές, η κατάστασή της επιδεινώθηκε και διεκομίσθη και σε τρίτο νοσοκομείο. «Με περιπολικό τη μεταφέραμε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Οι γιατροί έπεσαν πάνω της. Μάλιστα τη διασωλήνωσαν, όμως δεν τα κατάφερε. Μας ενημέρωσαν ότι η μαμά έφυγε», έχει δηλώσει συντετριμμένη η κόρη της.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ