Ένσταση καταθέτουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί – Τι λέει ο πατέρας του Κούκλατζη – ΒΙΝΤΕΟ

Ένσταση επί της σημερινής αρνητικής απόφασης της τουρκικής δικαιοσύνης στο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται για 27 ημέρες προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, αναμένεται να καταθέσουν αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι συνήγοροί τους.

Το δεύτερο αίτημα αποφυλάκισης δεν έγινε δεκτό βάση της ίδιας με την πρώτη, απόρριψη αιτιολογίας, ότι δηλαδή δεν υπάρχει η απαιτούμενη μόνιμη κατοικία των δύο στρατιωτικών στη γείτονα στην οποία θα μπορούσαν να διαμείνουν έως και την απαγγελία του κατηγορητηρίου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη, Νίκος, αμέσως μετά την επίσημη ενημέρωση για τη συνέχιση κράτησης των δύο στρατιωτικών είπε:

«Το σημαντικό είναι να απαγγελθεί το κατηγορητήριο για να εκδικαστεί η υπόθεση και να επιστρέψουν τα παιδιά μας στην πατρίδα. Ο απροσδιόριστος χρόνος είναι που μας φορτίζει συναισθηματικά, αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην απονομή της δικαιοσύνης, πως η πραγματικότητα δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί. Γνωρίζουμε πως συνεχίζονται και εντατικοποιούνται οι προσπάθειες για την απελευθέρωση του Δημήτρη και του ‘Αγγελου και πως το μόνο που συνέβη είναι ότι εισήλθαν κατά λάθος στη γειτονική χώρα. Η αποδοχή του αιτήματος αποφυλάκισης θα ήταν μία θετική εξέλιξη αλλά ας μη γελιόμαστε, τα παιδιά θα παρέμεναν κρατούμενοι και μακριά από την πατρίδα. Το ζητούμενο παραμένει. Η άμεση επιστροφή στις οικογένειές τους. Δεν έχουμε το δικαίωμα να λυγίσουμε, γιατί τα παιδιά μας διαθέτουν ψυχικό σθένος που μας δίνει κουράγιο να αντιμετωπίζουμε κάθε ανησυχία και κάθε εμπόδιο».

Anadolu: Απειλούνται με φυλάκιση 5 ετών

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο δικαστική πηγή, η τιμωρία που προβλέπεται για τις πράξεις που φέρονται να έχουν διαπράξει οι στρατιωτικοί , είναι πέντε χρόνια φυλακή.

«Το δικαστήριο επέκτεινε την κράτηση δύο Ελλήνων στρατιωτών, οι οποίοι συνελήφθησαν όταν πέρασαν τα σύνορα στη Βορειοδυτική Τουρκία, σύμφωνα με μια δικαστική πηγή. Το δικαστήριο σημείωσε ότι από τη στιγμή που οι στρατιωτικοί δεν έχουν μόνιμη κατοικία, μπορούν να διαφύγουν όταν απελευθερωθούν, δήλωσε η πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις που δείχνουν ότι το έγκλημα έχει διαπραχθεί από τους υπόπτους και η τιμωρία που αντιμετωπίζουν για την πράξη αυτή είναι 5 χρόνια φυλάκισης, πρόσθεσε η ίδια πηγή» αναφέρει το δημοσίευμα ενώ καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι οι αξιωματικοί κρατούνται έπειτα από «ακούσια» παραβίαση των συνόρων στη Βορειοδυτική Τουρκία. Η λέξη ακούσια μάλιστα χρησιμοποιείται μέσα σε εισαγωγικά.

«Οι δύο Έλληνες στρατιώτες είχαν τεθεί υπό κράτηση νωρίτερα αυτό το μήνα μετά την «ακούσια» διέλευση των συνόρων στη Βορειοδυτική Τουρκία» γράφει το Anadolu.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ