Προφυλακισμένοι παραμένουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Όπως μετέδωσε ο Πάρις Καρβουνόπουλος στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή στον Realfm 97,8 υπάρχουν πληροφορίες ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοίθα παραμείνουν προφυλακισμένοι μέχρι νεωτέρας, ωστόσο η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα επισήμως.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη, παρότι οι δυο Τούρκοι δικηγόροι των δυο αξιωματικών μας είχαν προγραμματίσεις να επισκεφτούν το δικαστήριο της Αδριανούπολης την Παρασκευή, αυτό έγινε σήμερα, δημιουργώντας προσδοκίες για θετικές εξελίξεις.

Οι δικηγόροι ζήτησαν ξανά την απελευθέρωσή τους, υποβάλλοντας νέα ένσταση, όπως έχουν δικαίωμα από το νόμο, επί της απόφασης του δικαστηρίου που διέταξε την προφυλάκιση (έχουν δικαίωμα για μια ένσταση το μήνα και η προηγούμενη είχε γίνει στις 26 Φεβρουαρίου). Οι δυο αξιωματικοί μας δεν μετέβησαν στο δικαστήριο.

Άμεση ήταν η εξέταση της αίτησης αποφυλάκισης με τον Εισαγγελέα να την απορρίπτει, ορίζοντας ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν προφυλακισμένοι μέχρι να εξεταστούν όλα τα στοιχεία, χωρίς να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα για τις εξελίξεις, πότε δηλαδή θα ολοκληρωθεί η έρευνα και πότε θα απαγγελθεί κατηγορητήριο στα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ