Εξελίξεις εντός της ημέρας με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών – Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες

Εξελίξεις αναμένονται εντός της ημέρας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, μια μέρα μετά τη Σύνοδο της Βάρνας. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα militaire.gr, ο εισαγγελέας Αδριανούπολης τηλεφώνησε στο ελληνικό προξενείο και ζήτησε να παρουσιαστούν σήμερα στο δικαστήριο οι δικηγόροι των δυο στρατιωτικών μας. Πρόκειται για επίσπευση της διαδικασίας που θα γινόταν στις 30 Μαρτίου.

Επίσης όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, οι δικηγόροι του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, θα επισκέπτονταν την Παρασκευή τον εισαγγελέα, για τα «επόμενα βήματα» όσον αφορά στην προφυλάκιση των δύο νέων, δηλαδή αν θα παραμείνουν ή όχι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Ωστόσο πληροφορίες από δύο διαφορετικές πηγές που προέρχονται από την Αδριανούπολη δηλώνουν ότι η επίσκεψη αυτή πιθανόν να γίνει σήμερα Τρίτη, εντός των επομένων ωρών.

Σημειώνεται ότι χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στη Βάρνα, ζήτησε από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να “επανεξετάσει” το ζήτημα της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών

Πρόσθεσε ότι η ΕΕ εμπιστεύεται την τουρκική πλευρά ότι θα επιλύσει το ζήτημα, ει δυνατόν πριν από το ορθόδοξο Πάσχα . «Θα ήταν επιθυμητό να γίνει αυτό πριν το ορθόδοξο Πάσχα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» είπε ο Γιούνκερ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ