Καρέ καρέ η δράση της συμμορίας που «ξάφριζε» καταστήματα στα βόρεια προάστια – Άδειαζαν τα ταμεία μέσα σε λίγα λεπτά – ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο ντοκουμέντα από την δράση της συμμορίας, τα μέλη της οποίας άνοιγαν και «άδειαζαν» καταστήματα στην βορειοανατολική Αττική, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το enikos.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι ενώθηκαν σε άγνωστο χρόνο, τουλάχιστον όμως από τον Ιανουάριο του 2024, και προχωρούσαν κυρίως τις πρωινές ώρες, σε ληστείες ή διαρρήξεις καταστημάτων εστίασης, σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής (Διόνυσος, Άγιος Στέφανος, Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Αγ. Παρασκευή, Χολαργό) καθώς και όταν ήταν κλειστά τα καταστήματα, οπότε και άρπαζαν χρηματοκιβώτια, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι δράστες, αφού προσέγγιζαν τα καταστήματα και ήταν σίγουροι πως δεν θα γίνουν αντιληπτοί από τις Αρχές ή από διερχόμενους πολίτες, παραβίαζαν τις κεντρικές πόρτες ή τα παράθυρα, είτε με την χρήση διάφορων αντικειμένων, είτε σπρώχνοντας και ανασηκώνοντας τις θύρες.

Ακολούθως, μπούκαραν στα μαγαζιά και μέσα σε ελάχιστο χρόνο άρπαζαν οτιδήποτε έβρισκαν. Την ίδια ώρα, μέλη της συμμορίας παρέμεναν έξω από τα μαγαζιά, εκτελώντας χρέη «τσιλιαδόρου».

Στις περιπτώσεις που εντός των καταστημάτων βρισκόταν κάποιος υπάλληλος, οι δράστες έβγαζαν μαχαίρια και τους απειλούσαν, συνεχίζοντας την εγκληματική τους δράση.

Από το σύνολο της διενεργηθείσας προανάκρισης εξακριβώθηκε ότι έχουν διαπράξει 6 ληστείες και 25 κλοπές στην περιοχή εδαφικής αρμοδιότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειανατολικής Αττικής.

Δείτε βίντεο από διάρρηξη στον Διόνυσο

Από το Χαλάνδρι και Μαρούσι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ