Θρίλερ: Εντοπίστηκαν τα οστά 19χρονου αγρότη που εξαφανίστηκε το 2022 – Ο δολοφόνος οδήγησε την αστυνομία στον τόπο ταφής

Θρίλερ στη Γιούτα των ΗΠΑ. Στις 9 Απριλίου 2024, σκελετικά υπολείμματα που πιθανότατα ανήκουν στον Dylan Rounds, έναν 19χρονο αγρότη που εξαφανίστηκε το 2022, βρέθηκαν σε μια απομακρυσμένη περιοχή στην κομητεία Box Elder.

Ο Rounds φέρεται να δολοφονήθηκε από τον γείτονά του, James Brenner, 60 ετών, ο οποίος ζούσε σε ένα τροχόσπιτο δίπλα στο σπίτι του Rounds σε μια μικρή ερημική κοινότητα κοντά στα σύνορα Γιούτα-Νεβάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη της κομητείας Box Elder (BECOSO), τα λείψανα ανακαλύφθηκαν στην απομακρυσμένη δυτική περιοχή Box Elder County του Lucin.

Ο Brenner, ως μέρος του δικαστικού διακανονισμού, οδήγησε τους ερευνητές στον τόπο ταφής του Rounds.

Το Lucin βρίσκεται περίπου 200 μίλια βορειοδυτικά του Salt Lake City.

Η μητέρα του Rounds, Candice Cooley, δήλωσε: «Ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή τους και την αγάπη τους. Είμαστε ευγνώμονες που έχουμε τώρα το σώμα του Dylan και μπορούμε να τον φέρουμε σπίτι καθώς συνεχίζουμε τον αγώνα μας για δικαιοσύνη».

Ο φερόμενος δολοφόνος βρίσκεται στη φυλακή από τον Ιούνιο του 2022, αφού συνελήφθη για παραβιάσεις όπλων και κατηγορήθηκε για τον θάνατο του Rounds πέρυσι. Το BECSO ανακοίνωσε τον Μάρτιο του 2023 ότι ο Brenner κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία με επιβαρυντικά στοιχεία και για κακοποίηση ή βεβήλωση ανθρώπινου σώματος, και τα δύο κακουργήματα.

Το χρονικό της εξαφάνισης του 19χρονου αγρότη

Ο Brenner και ένας άλλος κάτοικος της περιοχής θεωρούνταν «φίλοι της οικογένειας» του Rounds. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που αποκτήθηκαν από το Fox News, κατασκήνωναν παράνομα σε έκταση περίπου 8 χιλιόμετρα από το αγρόκτημα του 19χρονου.

Ο Rounds είχε επικοινωνήσει τελευταία φορά με τη γιαγιά του στις 30 Μαΐου, λέγοντάς της ότι «έβαζε το φορτηγό με τα σιτηρά σε καταφύγιο», ανέφερε το Fox News.

Τον Μάρτιο του 2023, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Box Elder (BECSO) ανακοίνωσε ότι στον Brenner απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με επιβαρυντικά στοιχεία και για κακοποίηση ή βεβήλωση ανθρώπινου σώματος, και τα δύο κακουργήματα.

Ο Brenner και ένας άλλος κάτοικος της περιοχής θεωρούνταν «φίλοι της οικογένειας» του Rounds. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που αποκτήθηκαν από το Fox News, κατασκήνωναν παράνομα σε έκταση περίπου 8 χιλιόμετρα από το αγρόκτημα του εφήβου.

Η τελευταία φορά που έδωσε σημεία ζωής ο Rounds ήταν στις 30 Μαΐου, όταν μίλησε στη γιαγιά του στο τηλέφωνο και της είπε ότι «έβαζε το φορτηγό με τα σιτηρά σε καταφύγιο», ανέφερε το μέσο ενημέρωσης. Το καταφύγιο βρισκόταν σε τμήμα γης που ανήκε στην Box Elder Land and Livestock, και ήταν δίπλα στην ιδιοκτησία όπου κατασκήνωνε παράνομα ο Brenner.

Η σύλληψη του Brenner στις 3 Μαρτίου 2023, ήρθε μετά από μια «δύσκολη και εκτεταμένη έρευνα εννέα μηνών», όπως την χαρακτήρισε το γραφείο του σερίφη.

Κατά την αρχική έρευνα για τον αγνοούμενο έφηβο, βρέθηκαν το χαμένο φορτηγό με τα σιτηρά και ένα ζευγάρι ματωμένα μποτάκια, σύμφωνα με το KSL.com. Ανάλυση DNA συνέδεσε τα παπούτσια με τον Rounds.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι αξιωματούχοι της κομητείας και το FBI κατέσχεσαν πολλά όπλα από την ιδιοκτησία του Brenner, τα οποία κατείχε παράνομα λόγω του ποινικού του μητρώου.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι ο Brenner είχε ζητήσει από τον δεύτερο κάτοικο να κρατήσει τα όπλα «για την ασφάλειά του», καθώς «την τελευταία φορά που είχε προβλήματα με τον νόμο, του πήραν τα πάντα, και δεν ήθελε να του πάρουν ξανά τα πράγματα που του είχαν απομείνει». Οι ερευνητές είχαν ανακρίνει και τους δύο άνδρες και αργότερα εκτέλεσαν αρκετά εντάλματα έρευνας στο τροχόσπιτο του Brenner, όπου κατασχέθηκαν όπλα και πυρομαχικά.

Οι ερευνητές απέκτησαν επίσης πρόσβαση στα αρχεία του τηλεφώνου του Rounds, τα οποία κατέγραψαν κίνηση στη γη κοντά όπου ο Brenner κατασκήνωνε παράνομα. Το τηλέφωνο του Rounds εντοπίστηκε αργότερα σε μία περιοχή κοντά σε λίμνη, και βρέθηκε ένα time-lapse βίντεο στη συσκευή, το οποίο κατέγραψε τον Brenner με κηλίδες αίματος στα χέρια και το πουκάμισό του καθώς καθάριζε το όπλο του, ανέφερε το KSL.com, επικαλούμενο τις κατηγορίες σε βάρος του Brenner. Οι ερευνητές βρήκαν το DNA του Rounds στην αιματοβαμμένη μπλούζα του Brenner, συνδέοντάς τον με την εξαφάνιση του 19χρονου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Ο Brenner ανακρίθηκε και προχώρησε σε ισχυρισμούς που επιβεβαίωναν τα ιατροδικαστικά ευρήματα, εκτός από το ότι έκανε πολλές αποδεδειγμένα ψευδείς δηλώσεις», ανέφεραν τα δικαστικά έγγραφα που αποκτήθηκαν από το KSL.com πριν βρεθεί το πτώμα του Rounds.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ