Καλύβια: Ρώσοι μαφιόζοι πίσω από την απόπειρα ανθρωποκτονίας του 16χρονου

Ρώσοι μαφιόζοι φέρεται να βρίσκονται πίσω από την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός 16χρονου στα Καλύβια, τον Μάρτιο του 2023.

Ο ανήλικος είχε δεχτεί πυροβολισμό στο πόδι από έναν άγνωστο άντρα, ενώ περπατούσε στην περιοχή με έναν συνομήλικό του.

Σύμφωνα με νεότερα πληροφορίες, από την έρευνα προέκυψε ότι πρόκειται για έναν 32χρονο Ουκρανό, ο οποίος εκτελούσε χρέη σωματοφύλακα για έναν Ρώσο μαφιόζο που διέμενε στην περιοχή και απασχολούσε την χώρα του για υποθέσεις ληστειών, εκβιασμών και ανθρωποκτονίας που είχε γίνει το 2012 στο Κίεβο.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, η φωτογραφία του συγκεκριμένου 43χρονου Ρώσου είχε βρεθεί και στο κινητό τηλέφωνο του Βασίλη Ρουμπέτη, ο οποίος εκτελέστηκε, πέρυσι τον Ιούνιο στον Κορυδαλλό.

Εξετάζεται, επίσης, εάν και με ποιον τρόπο συνδέεται με δολοφονίες που έχουν γίνει στον χώρο της νύχτας.  

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ., ο αλλοδαπός είναι ο δράστης απόπειρας δολοφονίας ενός 16χρονου, που είχε γίνει στις 24 Μαρτίου 2023, στα Καλύβια. Όπως προέκυψε, ο δράστης εξήλθε από αυτοκίνητο και πυροβόλησε τον ανήλικο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πόδι. 

Οι αρχές ταυτοποίησαν τον δράστη, αξιοποιώντας στοιχεία και δεδομένα που συλλέχθηκαν από τον χώρο του εγκλήματος, σε συνδυασμό με μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και ειδικές ανακριτικές πράξεις.

Παρά τις έρευνες, ωστόσο, που έχουν κάνει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, δεν έχουν βρεθεί ίχνη του 43χρονου και εικάζεται ότι ενδεχομένως έχει διαφύγει στο εξωτερικό.  

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ