Καλοκαιρινές διακοπές: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τα γεύματά μας εκτός σπιτιού

Καθημερινά είναι πολλά εκείνα που προσπαθούμε να ελέγχουμε για να αισθανόμαστε ασφαλείς, με την πρόσφατη κρίση της πανδημίας να προσθέτει ακόμα περισσότερα σημεία προς επανεξέταση, για να διασφαλίζουμε πως τηρούμε όλα τα απαραίτητα για την υγεία μας μέτρα.

Η περίοδος όμως των διακοπών έφτασε και αποτελεί μία καλή ευκαιρία για να χαλαρώσουμε και να περάσουμε ανέμελο και ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους μας. Είτε έχετε ήδη επιλέξει τον καλοκαιρινό σας προορισμό, είτε το επεξεργάζεστε ακόμα, σίγουρα έχετε μεταφερθεί πολλές φορές σε ακρογιάλια, παραλίες και εστιατόρια στα πιο όμορφα και φιλόξενα μέρη της Ελλάδας με τη δύναμη της σκέψης.

Η Ελλάδα είναι ένας δημοφιλής προορισμός που προσφέρει μία πληθώρα επιλογών για παραδοσιακούς τύπους και για όσους αναζητούν την περιπέτεια και την πρωτοπορία. Είναι επίσης ένας υψηλής γαστρονομίας προορισμός, γνωστός σε όλο τον κόσμο για τις ποιοτικές γεύσεις που προσφέρει και για τους μοναδικούς μεσογειακούς του συνδυασμούς.

Κάθε φορά όμως που είναι να γευτούμε κάτι που δεν αποτελεί σπιτικό φαγητό και δεν έχει παρασκευαστεί από εμάς τους ίδιους ή από οικείο σε εμάς νοικοκυριό, προβληματιζόμαστε τόσο για τις συνθήκες υγιεινής και θερμοκρασίες συντήρησης ή αποθήκευσης των πρώτων υλών και τον τακτικό έλεγχο αυτών, όσο και για τη διαδικασία καθαρισμού και απολύμανσης του εξοπλισμού και αποπαρασίτωσης του χώρου της κουζίνας της επιχείρησης. Άλλοι προβληματισμοί που προκύπτουν σχετίζονται με τους ελέγχους επιθεώρησης που δέχεται μία επιχείρηση, το προσωπικό της και τους κανόνες που αυτό τηρεί- αν είναι επαρκώς ενημερωμένο και ευαισθητοποιημένο για παράδειγμα, καθώς και την Πολιτική Ασφάλειας Τροφίμων που η διοίκηση της επιχείρησης έχει δεσμευτεί να ακολουθεί.

Οι ανησυχίες αυτές εκμηδενίζονται με αναγνωρισμένα συστήματα πιστοποίησης που εφαρμόζονται από κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, όπως για παράδειγμα η TÜV AUSTRIA Hellas. Πιστοποιήσεις που είναι κατάλληλες για κάθε επιχείρηση που συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα στην αλυσίδα τροφίμων, που μας βεβαιώνουν βάσει αυστηρών ελέγχων, ότι τα γεύματα είναι παρασκευασμένα με συγκεκριμένα πρότυπα ασφάλειας τροφίμων και παράλληλα εξασφαλίζουν πως η επιχείρηση συμμορφώνεται με όλες τις εφαρμοστέες νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις που αφορούν στην ασφάλεια των τροφίμων.

Ειδικότερα, το σήμα πιστοποίησης ISO 22000 μας ενημερώνει πως εφαρμόζεται το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, το οποίο έχει ως στόχο την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων, μέσω της παρακολούθησης και του ελέγχου προ απαιτούμενων προγραμμάτων– όπως είναι, για παράδειγμα, τα προγράμματα καθαρισμού και απολύμανσης της κουζίνας ή ο έλεγχος των αλλεργιογόνων.

Σημαντικό ρόλο παίζουν τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000 και στην επανεκκίνηση του τουρισμού και της εστίασης, αφού αποτελούν αξιόπιστες πιστοποιήσεις με αναγνωρισμένο διεθνές κύρος από την TÜV AUSTRIA. Με αδιάψευστα κριτήρια ασφάλειας, οι καταναλωτές αλλά και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, γνωρίζουν με σιγουριά ότι όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία τους έχουν εφαρμοστεί με ακρίβεια και με έμφαση στη λεπτομέρεια- πάντα με διαφάνεια και σεβασμό στον άνθρωπο και την κοινωνία.

Η TÜV AUSTRIA Hellas για περισσότερα από 25 χρόνια, δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά και φροντίζει να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις, ακόμα και από τις πιο απρόβλεπτες, ώστε να γίνεται σύμμαχος της επιχειρησιακής συνέχειας και της ομαλής λειτουργίας της οικονομίας, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Έτσι και στο πρόσφατο παράδειγμα της πανδημίας, φροντίζει και για τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού και συνεχίζει στο μότο της «ΣΕΡΒΙΡΟÜΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» να διαβεβαιώνει τους καταναλωτές για την τήρηση των υγειονομικών προτύπων των τροφίμων που επιλέγουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ