Καλαμάτα: Σε ενοικιαζόμενα δωμάτια κρυβόταν ο δολοφόνος του «Αμερικανού» – Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψή του

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ο 38χρονος Αλβανός που δολοφόνησε τον 47χρονο «Αμερικανό» στην Καλαμάτα. Όλες αυτές τις μέρες οι αστυνομικοί «χτένιζαν» την ευρύτερη περιοχή, προσπαθώντας να φτάσουν στα ίχνη του εκτελεστή του 47χρονου. Πρόκειται για τον οδηγό του οχήματος που έκλεισε τον δρόμο στον «Αμερικανό» και φέρεται να ήταν εκείνος που τον πυροβόλησε, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Καλαμάτα: Συνελήφθη ο εκτελεστής του «Αμερικανού»

Οι πληροφορίες τα προηγούμενα 24ωρα ανέφεραν ότι ο 38χρονος κρυβόταν στα βουνά. Τελικά, εντοπίστηκε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Ακρογιάλι Μεσσηνίας. Μαζί του ήταν και ένας 24χρονος από τη Βουλγαρία ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων που είχαν περιέλθει στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας για διακίνηση κάνναβης στην ανατολική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας (περιοχή Ακρογιάλι και Κιτριές) διενεργήθηκε το πρωί της Τετάρτης αιφνιδιαστική οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν στα ενοικιαζόμενα δωμάτια ο 38χρονος από την Αλβανία και ο 24χρονος από τη Βουλγαρία.

Δολοφονία στην Καλαμάτα: Το επεισόδιο μεταξύ του 38χρονου και του «Αμερικανού» πριν από έναν μήνα

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο 38χρονος Αλβανός είχε βρει στα συγκεκριμένα δωμάτια «προσωρινό καταφύγιο». Ήταν όμως και ένας χώρος που χρησιμοποιούσαν για να κρύβουν ναρκωτικά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Το κατάλυμα φέρεται να είχε νοικιαστεί με τα στοιχεία του 24χρονου από τη Βουλγαρία.

Στο σημείο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 80 γραμμαρίων, ένα κινητό και 30 ευρώ προερχόμενα από διακίνηση ναρκωτικών.

Καλαμάτα: Ψάχνουν στα βουνά για τον εντοπισμό του εκτελεστή του «Αμερικανού» – Πώς κατάφερε να διαφύγει

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία. Ο 38χρονος κατηγορείται για τη δολοφονία του 47χρονου και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ ο άνδρας από τη Βουλγαρία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και υπόθαλψη εγκληματία.  Και οι δύο θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα Καλαμάτας.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η δολοφονική επίθεση έγινε το πρωί της Παρασκευής, στη διασταύρωση των οδών Ύδρας και Σόλωνος, στο κέντρο της Καλαμάτας. Ο 47χρονος κινείτο με τη μηχανή του επί της οδού Ύδρας, όταν δίπλα του σταμάτησε ένα αυτοκίνητο με δύο άνδρες.

Είχαν έναν σύντομο διάλογο και στη συνέχεια ακούστηκαν πυροβολισμοί. Αμέσως μετά, οι δύο δράστες διέφυγαν με το αυτοκίνητο, που φέρει κρητικές πινακίδες.

Ο 47χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση ώστε να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, λίγες ώρες αργότερα εξέπνευσε.

Οι αστυνομικές Αρχές είχαν εξαπολύσει από την πρώτη στιγμή ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών. Στο πλαίσιο των ερευνών, έλαβαν μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ενώ συνέλεξαν και βίντεο από κυκλώματα ασφαλείας επιχειρήσεων, που βρίσκονται στην περιοχή.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ