Καλαμάτα: Ψάχνουν στα βουνά για τον εντοπισμό του εκτελεστή του «Αμερικανού» – Πώς κατάφερε να διαφύγει

Προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, έλαβε ο 22χρονος αλβανική καταγωγής που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τη δολοφονία του 47χρονου «Αμερικανού» στην Καλαμάτα. Ο 22χρονος, όπως προέκυψε από την προανάκριση ήταν συνοδηγός, και αυτός που είχε κλείσει το ραντεβού με το θύμα, την Παρασκευή (20/1) το πρωί. Την ίδια ώρα ο 38χρονος οδηγός του οχήματος και εκτελεστής του 47χρονου παραμένει άφαντος, με τις Αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Καλαμάτα: Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του «Αμερικανού»-Τι κατέθεσε ο συνεργός του

Επίσης, στα δικαστήρια βρέθηκαν και δυο Έλληνες, 40 και 50 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ψευδούς κατάθεσης και της υπόθαλψης εγκληματιών, γιατί ενώ αρχικά υποστήριξαν ότι δεν είχαν συνομιλήσει και δεν είχαν έρθει σε επαφή με τους κατηγορουμένους, όπως προέκυψε από βιντεοληπτικό υλικό, τους παρείχαν στέγη και ρούχα για να αλλάξουν μετά την δολοφονική τους επίθεση. Επίσης, φέρεται να βοήθησαν τους δράστες για να διαφύγουν από το σημείο.

Ο 50χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου και ο 40χρονος υπάλληλός του πρόκειται να δικαστούν αύριο Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στα δικαστήρια της Καλαμάτας με αυτόφωρη διαδικασία για τις πλημμεληματικού τύπου κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Καλαμάτα: Συνελήφθη ο συνεργός στη δολοφονία του «Αμερικανού» – Αναζητείται ο 38χρονος εκτελεστής

Καλαμάτα δολοφονία

Δολοφονία στην Καλαμάτα: Άκαρπες οι έρευνες για τον 38χρονο

Την ίδια στιγμή, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας συνεχίζει να αναζητά τον 38χρονο Αλβανό ο οποίος ταυτοποιήθηκε και φέρεται να είναι αυτός που πυροβόλησε και σκότωσε τον «Αμερικανό», όπως ήταν γνωστός στα κυκλώματα της νύχτας.

Καλαμάτα: Μία σύλληψη για τη δολοφονία του «Αμερικανού» – Ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος δράστης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος πήγε σε κατάστημα που διατηρεί ο 50χρονος (που συνελήφθη για υπόθαλψη) πήρε ρούχα και φαγητό και στη συνέχεια διέφυγε πεζός προς την ορεινή περιοχή που βρίσκεται πάνω από τις Κιτριές στον Δήμο Δυτικής Μάνης.

«Δόλωμα» ο 22χρονος – Πώς έφτασαν οι Αρχές στις 3 συλλήψεις

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tharronews, στο φονικό ραντεβού που είχαν κλείσει οι δύο δράστες με το θύμα, ο 22χρονος ήταν το «δόλωμα» για να εμφανιστεί ο 47χρονος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, ο 22χρονος έκλεισε ραντεβού στο θύμα στη διασταύρωση Ύδρας και Σόλωνος, καθώς ο 47χρονος δεν θα συναντούσε ποτέ τον 38χρονο, λόγω διαφορών που είχαν.

Όμως όταν ο 47χρονος πήγε στο σημείο, διαπίστωσε ότι μαζί με τον 22χρονο ήταν και ο 38χρονος, με τον οποίο ξεκίνησε αμέσως να διαπληκτίζεται πριν δεχθεί τα δολοφονικά πυρά.   Στη συνέχεια οι δύο δράστες επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του 38χρονου και κατευθύνθηκαν προς την περιοχή των Κιτριών, όπου οι αστυνομικοί το απόγευμα της Παρασκευής εντόπισαν το ΙΧ.

Από τις εκτεταμένες έρευνες των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες είχαν έρθει σε επαφή με ένα γνωστό τους ιδιοκτήτη εστιατορίου και τον υπάλληλό του.  Μάλιστα, ο δεύτερος ήταν αυτός που κάποια στιγμή μετά το έγκλημα, κι αφού οι δράστες είχαν εγκαταλείψει το αυτοκίνητο, μετέφερε τον 22χρονο στην Καλαμάτα.

Τόσο ο 22χρονος που συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου όσο και ο 38χρονος που αναζητείται και δεν διαθέτει άδεια παραμονής στη χώρα, έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών. Μάλιστα, ο 38χρονος, είναι γνωστός στον κόσμο της νύχτας με όνομα αρχαίου μυθικού ήρωα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ