Συναγερμός στο Ελ. Βενιζέλος: Αποκλειστικές εικόνες από το αεροσκάφος που ειδοποίησε για βόμβα – Τι κατέθεσε ο πιλότος

Προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τo Boeing 738 της Ryanair, από την Πολωνία το οποίο νωρίτερα έστειλε σήμα για βόμβα.

Σε συναγερμό τέθηκε η Πολεμική Αεροπορία όταν σε αεροπλάνο της Ryanair με δρομολόγιο από Πολωνία προς Αθήνα υπήρξε σήμα κινδύνου, έπειτα από πληροφορία για ύπαρξη βόμβας. Αμέσως, απογειώθηκαν από την 111 Πτέρυγα Μάχης στην Αγχίαλο ελληνικά F-16 της 330 Μοίρας που βρίσκονταν σε Readiness, τα οποία συνόδευσαν το αεροπλάνο, το οποίο τελικά προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε σε ειδικό χώρο στον δυτικό διάδρομο του «Ελ. Βενιζέλος». Αυτή τη στιγμή μόνο ο ανατολικός διάδρομος είναι ανοιχτός. Έχουν ήδη αποβιβασθεί οι συνολικά 192 επιβάτες του. Πρόκειται για  184 ενήλικες, 2 μωρά και 6 μέλη του πληρώματος. Η ΕΛΑΣ ακολουθεί το πρωτόκολλο ελέγχου και αυτή την ώρα διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος  στο αεροσκάφος για τυχόν ύπαρξη εκρηκτικών μηχανισμών, χωρίς έως τώρα να έχει βρεθεί κάτι. Επίσης, ήδη έχει καταθέσει ο πιλότος του αεροσκάφους προκειμένου να εξηγήσει τι συνέβη και έστειλε σήμα για βόμβα. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, o πιλότος υποστήριξε πώς ενώ ήταν στο F.i.R. Σκοπίων ειδοποιήθηκε από τις αρχές της χώρας ότι υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα στο αεροσκάφος.

Δείτε βίντεο και εικόνες από το Ελ. Βενιζέλος:

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το αεροπλάνο

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού σε αεροσκάφος εταιρείας που πραγματοποιούσε πτήση από χώρα του εξωτερικού με προορισμό την Αθήνα, το αεροσκάφος, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα, συνοδευόμενο από μαχητικά αεροσκάφη, προσγειώθηκε με ασφάλεια απογευματινές ώρες σήμερα (22-01-2023) στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στο αεροσκάφος από αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να προκύψει κάτι ύποπτο.

Προσγείωση αεροπλάνου από Πολωνία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ