Κακοκαιρία: «Βουνά» αλατιού και εκχιονιστικά μηχανήματα σε ετοιμότητα – Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Επί «ποδός» βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία που αναμένεται να «χτυπήσει» πολλές περιοχές τις επόμενες ημέρες.

Ελασσόνα: Χιονίζει στο Λιβάδι – Στα λευκά ξύπνησαν οι κάτοικοι – ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) θα εκδώσει τις επόμενες ώρες έκτακτο δελτίο ενώ σήμερα θα γίνει έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία προκειμένου να αποφασιστούν τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των συνεπειών της επικείμενης κακοκαιρίας.

Ο προϊστάμενος εργοταξίου της Περιφέρειας Αττικής, Ανδρέας Μουρούτσος μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή “Ανοιχτή Επικοινωνία” είπε ότι υπάρχουν αρκετά εκχιονιστικά μηχανήματα, 31 στον αριθμό και κάποια επιπλέον σε αναμονή, ενώ όπως τόνισε, υπάρχουν σημαντικά αποθέματα αλατιού. Οι συσκέψεις στην Περιφέρεια Αττικής είναι συνεχείς.

Καιρός: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα – Πού θα χιονίσει

Ο ίδιος εξήγησε ότι έχει αλλάξει ο μηχανισμός σε σχέση με πέρυσι και ότι είναι καλύτερα προετοιμασμένος ο κρατικός μηχανισμός. Υπενθυμίζεται ότι αρκετές περιοχές παρέμειναν αποκλεισμένες για αρκετές ημέρες με τον περσινό χιονιά.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Όπως φαίνεται στα πλάνα του ΣΚΑΙ, στο Κέντρο Διαχείρισης Έκτακτων Καταστάσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Καπανδρίτι έχουν συγκεντρωθεί «βουνά» αλατιού, ενώ και τα μηχανήματα είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Πολλοί δήμοι δε, έχουν κάνει προετοιμασίες για τα καιρικά φαινόμενα.

Από την κακοκαιρία, σύμφωνα με τις έως τώρα προβλέψεις, θα επηρεαστούν κυρίως η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια και η Φθιώτιδα. Η κακοκαιρία θα δείξει τα… δόντια της από το βράδυ του Σαββάτου έως και την Τρίτη.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ