Κιβωτός του Κόσμου: Για εξηγήσεις σήμερα ο πατήρ Αντώνιος – Εξετάζεται να κατατεθεί αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέως

Για σήμερα έχει λάβει προθεσμία ο πατήρ Αντώνιος προκειμένου να παράσχει τις έγγραφες εξηγήσεις του στους εισαγγελείς ανηλίκων για τις καταγγελίες που αφορούν σε σεξουαλική και σωματική κακοποίηση παιδιών που φιλοξενούνται στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Πατήρ Αντώνιος: «Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε να φάμε εγώ και η οικογένειά μου»

Δεν αποκλείεται βέβαια αυτό να μην συμβεί σήμερα καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως οι δικηγόροι του καταθέσουν αίτημα εξαίρεσης της μίας εκ των δύο εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση καθώς αρνήθηκε να του χορηγήσει νέα προθεσμία, όπως είχε ζητηθεί.

Σε περίπτωση που υπάρξει τέτοια εξέλιξη , το θέμα θα κριθεί στο δικαστικό συμβούλιο.

Πατήρ Αντώνιος: Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» έλαβε προθεσμία για τις 3 Φεβρουαρίου

Σημειώνεται ότι ο πατήρ Αντώνιος από την πρώτη στιγμή αρνείται τα όσα του προσάπτουν οι καταγγέλλοντες, ενώ οι δικηγόροι του επισημαίνουν ότι η δικογραφία είναι ογκώδης και χρειάζεται αρκετός χρόνος προκειμένου να την μελετήσουν και να ετοιμάσουν τις έγγραφες εξηγήσεις του πατρός Αντωνίου. Γι’ αυτό άλλωστε και είχε κατατεθεί και το αίτημα για νέα προθεσμία, το οποίο δεν ικανοποιήθηκε.

Υπομνήματα αναμένεται ωστόσο, να καταθέσουν σήμερα τέσσερις εργαζόμενοι σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» προκειμένου να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις.

Μόλις ολοκληρωθούν οι εξηγήσεις των υπόπτων, οι εισαγγελείς ανηλίκων που έχουν αναλάβει και χειρίζονται τη δικογραφία, θα αξιολογήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας και θα αποφασίσουν εάν ή όχι θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων για την υπόθεση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ