Κακοκαιρία: Θα συνεχιστούν οι βροχές και οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες – «Ιδιαίτερη προσοχή και το Σάββατο»

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός και τις επόμενες ώρες με τοπικές βροχές και καταιγίδες, με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου να επισημαίνει πως «το Σάββατο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή» εξαιτίας της μίνι-κακοκαιρίας που πλήττει περιοχές της χώρας.

Το πρωί του Σαββάτου θα επηρεαστούν αρχικά τα δυτικά, βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες.

Μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, ο καιρός θα αρχίσει να ανοίγει, οι βροχές στα δυτικά και στα ανατολικά θα αποκτήσουν πιο τοπικό χαρακτήρα, ενώ βροχές θα επιμείνουν στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Μέχρι το βράδυ, ο καιρός θα έχει βελτιωθεί σχεδόν παντού. Περαιτέρω βελτίωση θα έχουμε από το βράδυ προς το ξημέρωμα της Κυριακής.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι άνεμοι από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, οι οποίοι θα φτάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το Σάββατο

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και σε νησιά του Αιγαίου.

Η Αττική θα έχει συννεφιά και δυνατούς νοτιάδες, με πιθανότητα ασθενούς βροχής στα δυτικά κεντρικά και στα βόρεια. Οι άνεμοι νότιοι, στα βόρεια τμήματα ίσως φτάσουν και τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει από το πρωί συννεφιά και περάσματα από τοπικές βροχές ή και καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί, στα ανοιχτά της Χαλκιδικής ίσως φτάσει τα 6 με 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 11 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες

Την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά, στα νότια και στα νοτιοανατολικά, με μικρότερη όμως ένταση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Από το βράδυ οι βροχές θα αρχίσουν να επηρεάζουν και αρκετές περιοχές της Μακεδονίας.

Η Δευτέρα θα ξεκινήσει με αρκετές βροχές κυρίως στα ανατολικά-βορειοανατολικά αλλά μέσα στην ημέρα ο καιρός θα βελτιωθεί σχεδόν παντού. Την Τρίτη και την Τετάρτη η μέρα θα κυλήσει με αρκετή ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές.

Αρκετά σοβαρή επιδείνωση σε όλη τη χώρα αναμένεται το επόμενο Σαββατοκύριακο 18 και 19 Νοέμβρη.

Νωρίτερα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης προειδοποιώντας για επικίνδυνα φαινόμενα που θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού:

Αύριο, Σάββατο:

α. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο – Σάμο), στο βόρειο Ιόνιο (περιοχή Κέρκυρας – Παξών – Λευκάδας), την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου και τα Κύθηρα.

β. Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν τη Θράκη.

γ. Από το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα εξασθενήσουν το πρωί της Κυριακής.

Β. Άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως τοπικά 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (11-11-23) μέχρι αργά το απόγευμα.

Γ. Επισημαίνεται πως από το απόγευμα της Κυριακής (12-11-23) και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (13-11-23) νέο καιρικό σύστημα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα και τη Δευτέρα τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και το ανατολικό Αιγαίο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται καθημερινά ανά δωδεκάωρο.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ