Κακοκαιρία: Στον Βόλο έβρεξε σε έναν μήνα όσο βρέχει στην Αθήνα σε 2,5 χρόνια

Μεγάλες ποσότητες νερού συγκεντρώθηκαν στον Βόλο τον Σεπτέμβριου, έπειτα από την επέλαση των κακοκαιριών Elias και Daniel.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στην κακοκαιρία Daniel καταγράφηκαν 451 τόνοι νερού ανά στρέμμα μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ αντίστοιχα κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας Elias, καταγράφηκαν 307 τόνοι ανά στρέμμα μέσα σε μία ημέρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν εντύπωση, καθώς τον φετινό Σεπτέμβριο στο Βόλο έβρεξε 100 φορές πάνω από το αναμενόμενο.

Με άλλα λόγια, στον Βόλο έβρεξε όσο βρέχει στην Αθήνα μέσα σε διάστημα δύο ετών!

Κακοκαιρία Elias: «Πνιγμένος» στα λασπόνερα ο Βόλος – ΒΙΝΤΕΟ Αναγνώστη

Χαρακτηριστικό της δραματικής κατάστασης είναι το βίντεο που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο εν λόγω βίντεο ο Βόλος έχει γεμίσει με λασπόνερα με την κίνηση των οχημάτων να καθίσταται σχεδόν αδύνατη.

Παράλληλα, όπως φαίνεται μεγάλος όγκος φερτών υλικών έχει συγκεντρωθεί στους δρόμους, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι του Βόλου, έπειτα από τo σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias που έπληξε τις γύρω περιοχές προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές. Κάτοικος της περιοχής σε επικοινωνία της με το enikos.gr επιβεβαίωσε πως η πόλη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με το φως, το νερό και τα τηλέφωνα χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «άνευ προηγουμένου».

«Δυστυχώς το φως της ημέρας καθρεφτίζει το μέγεθος της καταστροφής», μας είπε η κ. Σοφία, κάτοικος Νέας Δημητριάδας Βόλου.

«Παραμένουμε χωρίς ρεύμα, νερό και τηλέφωνα. Τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας άλλοτε λειτουργούν κι άλλοτε όχι. Προσπαθώ να επικοινωνήσω εδώ και ώρα με τους γονείς μου που μένουν Πήλιο αλλά αυτό μοιάζει ανέφικτο», συμπλήρωσε η ίδια.

Η κατάσταση είναι τραγική σε όλο τον Βόλο, άνευ προηγουμένου. Μόνο και μόνο που μια πόλη χτυπιέται δύο απανωτές φορές μέσα σε δύο εβδομάδες από τα καιρικά φαινόμενα αποτυπώνει την τραγικότητα της κατάστασης», αναφέρει η κ. Σοφία σχολιάζοντας την καταστροφική επέλαση της κακοκαιρίας από την περιοχή με την ίδια μάλιστα στην συνέχεια να κάνει έκκληση για βοήθεια μέσω του enikos.gr.

«Το Πήλιο και ο Βόλος χρειάζονται πραγματική βοήθεια και έργα αυτή τη στιγμή, όχι υποσχέσεις και λόγια», λέει χαρακτηριστικά.

Τέλος, το μέγεθος της καταστροφής αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες που έστειλε η ίδια στο enikos.gr.

Δείτε τις φωτογραφίες

Χαμένα στις λάσπες αυτοκίνητα και περιουσίες

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, από το χτύπημα της κακοκαιρίας στην Αγριά Βόλου κάτοικοι προσπαθούν να αναγνωρίσουν το τοπίο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χιλιάδες τόνοι φερτών υλικών έχουν συγκεντρωθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με αποτέλεσμα να αλλάξει η μορφολογία του εδάφους.

Ταυτόχρονα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει προβλήματα και στην κυκλοφορία των οχημάτων, η οποία πραγματοποιείται μετ’ εμποδίων με την μετακίνηση προς το Ανατολικό Πήλιο να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο Παρασκευή ο άστατος καιρός θα επιστρέψει με βροχές με την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά να βρίσκονται στο επίκεντρο των φαινομένων.

Ακόμη, υπάρχει πιθανότατα να εκδηλωθούν βροχές στην Εύβοια και στη Μαγνησία, ενώ από το μεσημέρι αναμένονται μπόρες σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ