Κακοκαιρία: Ρήγμα στο αντιτορπιλικό «Βέλος» από τους θυελλώδεις ανέμους και τα κύματα

Μεγάλη μάχη δίνουν τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και του Λιμενικού για να κρατήσουν σταθεροποιημένο το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος», το οποίο έχει υποστεί ζημιά καθώς χτύπησε στο ντόκο, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν από το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

Το αντιτορπιλικό έχει υποστεί μεγάλο ρήγμα στο κάτω μέρος της πρύμνης και, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το Mega, άρχισαν να μπαίνουν νερά. Ήδη έχουν σφραγιστεί τα πίσω στεγανά, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος να πάρει επικίνδυνη κλίση. Μάλιστα, ξηλώθηκε και η σκάλα λόγω της θαλασσοταραχής, όπως αναφέρθηκε.

Από το πρωί, δεν έχουν σβήσει οι μηχανές από το ρυμουλκό, που έχει φτάσει στην περιοχή και προσπαθεί να κρατήσει σταθερό το «Βέλος», ώστε να μην παρασυρθεί από τους ανέμους και τα κύματα πάνω στην προβλήτα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που σαρώνουν την παραλία της Θεσσαλονίκης παρέσυραν το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος», που είναι αγκυροβολημένο στην Νέα Παραλία, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Οι άνεμοι σάρωσαν όλο το παραλιακό μέτωπο και το πλοίο με την ιστορική αντιδικτατορική δράση χτύπησε στο ντόκο.

 

Η κινητοποίηση του πληρώματος απέτρεψε τα χειρότερα, ενώ δίπλα στο γέρικο σκαρί έσπευσαν ρυμουλκά που το ακινητοποίησαν.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ