Κακοκαιρία «EVA»: Γιατί δεν ήταν τελικά τόσο «άγρια» όσο αναμενόταν – Η εξήγηση των μετεωρολόγων

Η κακοκαιρία «EVA» ήρθε και στην Ελλάδα αλλά όχι με… άγριες διαθέσεις. Ο κρατικός μηχανισμός τέθηκε σε συναγερμό, μηνύματα από το «112» εστάλησαν στους πολίτες προκειμένου να περιορίσουν τις μετακινήσεις, τα καταστήματα έμειναν τελικά κλειστά την Κυριακή και απανωτά έκτακτα δελτία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ωστόσο η κακοκαιρία «EVA» δεν έδειξε τα δόντια της και δεν δημιούργησε σημαντικά προβλήματα, με πολλούς να κάνουν λόγο για φθινοπωρινές καταιγίδες και τίποτα παραπάνω.

Ο Σάκης Αρναούτογλου μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook απάντησε σε όσους υπονοούν ότι τους «τρομοκράτησε» για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν το Σαββατοκύριακο στη χώρα.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει:

«Φίλες και φίλοι! Κάποιοι στα μηνύματα τους υπονοούν ότι τους τρομοκράτησα καιρικά μέσα από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 και από τη σελίδα μου στο facebook όσον αφορά στον καιρό του Σαββατοκύριακου.

Εσείς που τα γράφετε όλα αυτά μπορείτε σας παρακαλώ να μου δείξετε τα σημεία στα οποία τρομοκρατηθήκατε από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 ή από εδώ έτσι ώστε να τα δούμε όλοι? ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ!!», έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Την ίδια ώρα, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης στο δελτίο ειδήσεων του OPEN εξήγησε γιατί η κακοκαιρία EVA δεν ήταν τελικά τόσο «άγρια»:

«Έδωσε μεγάλο όγκο νερού ιδιαίτερα προς την κεντρική και νότια Ιταλία και όταν έφτασε εδώ, το είχαμε χωρίσει σε τρία στάδια. Το πρώτο πέρασε κανονικά μέσα στη νύχτα και τα ξημερώματα έφτασε η καταιγίδα και στην Αττική. Το δεύτερο στάδιο όμως εμφάνισε καθυστέρηση σε ό,τι αφορά τη μετατόπισή του. Αυτό έδωσε μια ευκαιρία στον ψυχρότερο αέρα να καλύψει μεγαλύτερα στρώματα μέσα στην ατμόσφαιρα και έτσι η δεύτερη φάση έφτασε πιο ήπια και πιο αποδιοργανωμένη σε ό, τι αφορά μεγάλο τμήμα κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ