Κακοκαιρία “Ελπίς”: Η χιονισμένη Αθήνα και η Αττική Οδός σε φωτογραφία που κατέγραψε δορυφόρος

Η κακοκαιρία “Ελπίς” σάρωσε την Ελλάδα τα προηγούμενα 24ωρα με σφοδρές χιονοπτώσεις και χιονοκαταιγίδες, προκαλώντας, μεταξύ άλλων, σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις στην Αττική. Το χάος που επικράτησε στην Αττική Οδό, είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες οδηγοί να παραμείνουν εγκλωβισμένοι μέσα στα αυτοκίνητά τους επί ώρες.

Σήμερα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της χιονισμένης Αθήνας, που περιλαμβάνει και την Αττική Οδό. Τη φωτογραφία τράβηξε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Copernicus Sentinel-2, που διαθέτει μια κάμερα υψηλής ανάλυσης, την Τρίτη 25 Ιανουαρίου.

Η ESA επισημαίνει ότι «μια ασυνήθιστη χιονοκαταιγίδα σκέπασε τμήματα της Τουρκίας και της Ελλάδας, προκαλώντας διακοπές ρεύματος, χάος στους δρόμους και ματαιώσεις πτήσεων».

Αναφέρει ακόμη ότι «πολύ χιόνι έπεσε στην ελληνική πρωτεύουσα για περισσότερες από 12 ώρες στις 24 Ιανουαρίου, αφήνοντας χιλιάδες οδηγούς αυτοκινήτων ακινητοποιημένους στην Αττική Οδό. Όσοι δεν διασώθηκαν έπρεπε να υπομείνουν θερμοκρασίες έως -14 βαθμούς, καθώς η νύχτα έπεφτε».

Ακόμη, επισημαίνεται ότι η χιονοκαταιγίδα «προκάλεσε επίσης παρόμοιο χάος στην Τουρκία» και ότι «είναι αξιοσημείωτο πως οι παραλίες στην Αττάλεια είδαν χιόνι για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια».

χιόνια στην Αθήνα - δορυφόρος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ